Ђоковић услијед болести не игра са Кирјосом

Танјуг
Foto: Илустрација

Навијачи су се надали да би могли да виде спектакл против Ника Кирјоса, али Новак није могао на терен!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић припрема се за сезону у Дубаију, гдје игра на егзибиционом турниру, али га публика вечерас неће видјети на терену у Свјетској тениској лиги. Иако је требало да заигра против Ника Кирјоса у репризи финала Вимблдона које је добио прије неколико мјесеци, Ђоковић је саопштио да се не осјећа најбоље и да због тога пропушта меч.

Аустралијанац ће тако за ривала имати Григора Димитрова и неочекивано су му порасле шансе за побједу. Против Новака би имао далеко мање прилике да тријумфује, иако је јасно да Србин тренутно није у идеалној форми. Видјело се то и на првом мечу у Дубаију, када је дозволио Саши Звереву да га савлада и донесе важну побједу својој екипи.

Остаје да се види да ли ће Новак Ђоковић бити спреман за трећи меч на овом егзибиционом турниру. Он би у посљедњем сусрету требало да наступи против Феликса Оже-Аљасима, али је много битније да Новак здрав и спреман дочека сезону. Зна се да ће такмичење за бодове и повратак на чело АТП листе почети у Аделејду, а затим га чека Аустралијан опен. У Мелбурну би, поред важне 2.000 бодова за листу, могао да стигне и до 22 гренд слем титуле чиме би се изједначио са Надалом.

Подсјећамо, Свјетска тениска лига тимско је такмичење егзибционог карактера, а са Новаком Ђоковиће у тиму "Фалконс" налазе се још поменути Димитров, као и двије тенисерке - Арина Сабаленка и Паула Бадоса. 

На почетку такмичења њима су даване веома добре шансе за освајање турнира, али су након првог пораза и повлачења Ђоковића у другом мечу далеко од тог остварења преноси Мондо.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана