Ђоковић, упркос повреди, убједљив против Димитрова

ГС
Foto: Танјуг

МЕЛБУРН - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије-Аустралијан опену.

Србин је у мечу трећег кола савладао бугарског тенисера Григора Димитрова резултатом 3:0 (7:6, 6:3 и 6:4).

Ђоковић ће се за четвртфинале Аустралијан опена борити са Алексом Де Минором, који је данас био успјешнији од Бењамина Бонзиа из Француске са 3:0 (7:6, 6:2 и 6:1).

Први сет је и био најнапетији, најзанимљиви и најдуже је трајао. Чак 77 минута је трајала битка српског и бугарског тенисера, па је Новак Ђоковић на крају успио да га придобије.

Рекло би се да је то био кључни моменат на овом мечу јер је и Димитров некако клонуо када је изгубио први сет, док је Ђоковић након ове љуте битке пао на леђа и затражио медицински тајм-аут.

Стигла је помоћ доктора и физиотерапеута, успјели су да га макар мало опораве након исцрпљујуће борбе после тај-брејка у коме је српски ас славио са 9:7.

Димитров је играо веома добро, треба то истаћи, али треба и напоменути неколико болних гримаса и јаука које је Новак Ђоковић испуштао током овог првог сета, што је забринуло гледаоце у више наврата.

Због тога је и битан моменат био медицински тајм-аут, али је најбитније да је Ђоковић успио да настави да игра и да то чини на високом нивоу.

Није било много тензије како је меч одмицао даље, а на брејк се чекало нешто дуже, пошто је тек послије пет гемова Ђоковић успио да сломи Димитрова и да поведе са 4:2.

У овим моментима је Новак дјеловао као да повреда не постоји, па је одсервирао сјајно, потврдио брејк и повео са 5:2, да би на свом наредном сервис гему и освојио други сет за лагодно вођсво од 2-0.

Стао је мало сервис на старту трећег сета, али на његову срећу се ни Димитров ту није много прославио пошто је већ у првом гему дозволио брејк Ђоковићу, потом иде потврда, па дупли брејк, након чега стиже нови медицински тајм-аут.

Успио је Димитров да узврати брејком, да би га Ђоковић поново изненадио и повео са 4:1, па је све мирисало на убједљиву победу српског тенисера у трећем колу Аустралијан опена.

Потом је имао нови болни узвик и два брза гема за Димитрова који враћа драму у овај меч, 4:3 стоји на семафору, а Ђоковић од свог тима тражи со у овим моментима.

У наредном гему је Ђоковић изгубио само један поен и стигао на корак од побједе, да би Димитров имао “последњи трзај” на свом сервису смањивши на 5:4, да би Ђоковић сигурном игром на сервису овјерио пласман у наредну рунду, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана