Ђоковић у другом колу против тенисера из Србије

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић у другом колу тениског турнира “Сербиа опен” играће против бољег из “српског” дуела Хамада Међедовића и Ласла Ђереа, одлучено је данас жребом.

Ђоковић је, као носилац, слободан у првом колу, а у четврт финалу могао би да игра против Доминика Тима, Миомира Кецмановића или Ришара Гаскеа, док је у полуфиналу могућ сусрет са Кареном Хачановим, а у финалу би потенцијални ривал могао да буде Андреј Рубљов.

Аустријанац Доминик Тим у првом колу игра против 74. тенисера света Аустралијанца Џона Милмана, и уколико савлада ту препреку, у другом колу играће против побЈедника дуела Миомир Кецмановић - Ришар Гаске.

Филип Крајиновић у првом колу игра против Давида Гофана, док ће Душан Лајовић противника добити из квалификација.

Жреб за “Сербиа опен” одржан је у Тржном центру “Биг фасхион” у Београду, а парове је извлачио аустријски тенисер Доминик Тим, који се на турниру у Београду враћа на терен после 10 месеци.

“Прошле године нисам био у могућности да играм овде због повреде. Опоравио сам се, прележао и ковид-19 и одлучио да дођем у Београд да играм”, рекао је Тим.

Он је “Сербиа опен” освојио 2020 године.

“Пре две године, први пут сам био овде и ово је савршен ''цоме бацк'' за мене после 10 месеци. Биће посебно играти овде”, рекао је Тим.

Додао је да једва чека да заигра пред публиком, у нади да су празни стадиони прошлост.

Директор турнира “Сербиа опен” Ђорђе Ђоковић рекао је да му је драго што је Београд угостио нека од најбољих свЈетских имена у тенису, и позвао публику да дође на мечеве.

“Очекујемо сјајан турнир. Жао ми је што се Ђоковић већ у првом колима састаје са српским тенисерима, или са Тимом”, рекао је Ђоковић.

Подсјетио је да овог пута турнир има и “еколошки” карактер, јер ће од сваке купљене улазнице бити засађена једна седница широм Србије.

“Очекујемо да до краја године засадимо саднице на преко 100 хектара. Надамо се да ће се акција наставити, да посадимо што је могуће више дрвећа, да укажемо и на еколошки моменат, али и да уживамо у сјајном тенису ових момака”, рекао је Ђоковић.

“Сербиа Опен 2022” је АТП турнир серије 250. 

Ове године биће одржан у Тениском центру „Новак” у Београду, од 17. до 24.априла. 

У синглу учествује 28 играча у главном жребу, од којих су тројица добила „вајлдкард”, а четворица тенисера обезбеђују учешће кроз квалификације, 17. и 18. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана