Ђоковић: У Аустралији од мене направили највећег зликовца

Agencije
Ђоковић: У Аустралији од мене направили највећег зликовца

Српски тенисер Новак Ђоковић каже да је у прошле године у Аустралији представљен као највећи зликовац на свијету и да се још увијек не може опоравити од оног што му се десило у тој држави.

Каже како ће тешко заборавити оно што му се десило на крајем 2021. и почетком 2022. године, када је дословно након двије седмице боравка по аустралијским затворима и притворима депортован из државе.

"Надам се да ћу освојити десету титулу на Аустралијан Опену, али нисам заборавио оно што ми се десило прошле године. Био сам увучен у праву медијску олују у чијем епицентру је било све оно што има везе с корона вирусом и вакцином у цијелом свијету. Одједном сам постао највећи зликовац на свијету, а то је јако тешка позиција када сте спортиста", рекао је Ђоковић за медије у Аустралији.

Описао је и да неколико седмица након повратка у Србију није излазио из куће.

"Неколико седмица након повратка у Србију нисам излазио из куће. Надао сам се да ће ситуација смирити, што се и догодило, али су трагови остали и пратили су ме неколико мјесеци након тога. Нисам знао како ће то утицати на моју игру, није ми било лагано да се психички спремим и поново почне", рекао је Ђоковић.

Потом је додао:

"На крају свега, још увијек осјећам трагове оног што ме снашло. На свакој конференцији за медије ме питају барем два-три питања у вези с Аустралијом и шта ми се десило. Чак и да хоћу све да заборавим, људи ме стално подсјећају."

За крај је додао како разумије фрустрацију Аустралијанаца јер су тамошњи медији потпуно погрешно представили читаву причу, преноси.

"Мој медицински изузетак је било верификовало независно тијело, које није ни знало о коме се ради. Моји захтјеви су били анонимни, а прије мене је неколико људи ушло у Аустралију с истим изузетком. Желио сам остати да играм тенис, али је све измакло контроли и више нисам могао издржати. Највише ме боли што су људи имали погрешну идеју шта се десило. Медији су мјесецима прије тога негативно писали о мени и створили ми много проблема у животу, као и људима око мене. Не бих рекао да ће то уништити све што сам постигао, али имам довољно јак ехо да људи још увијек говоре о томе и дуго ће памтити оно што се десило", завршио је Ђоковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана