Ђоковић: Тренер? Да, нећу знање да носим у гроб

гс
Foto: гс

Новак Ђоковић је после тријумфа на Мастерсу у Паризу све мисли усмјерио ка наредном циљу, АТП финалу у Торину.

"У наручју најмилијих! Ту су ми жена и деца, имамо неку лепу торту па ћемо да се засладимо и пустимо неку лепу музику, тако да прославимо пре него што отпутујемо даље. Тенис је такав спорт где увек мораш да окренеш другу страницу веома брзо и да се усредсредиш на наредни изазов, а наредни изазов је већ ту, за неколико дана. Нема превише времена за славље и за анализу историјских успеха. То остављам другима. Наравно да сам свестан, али вероватно не у потпуности зато што не дозвољавам себи превише да се опустим. То мало глупо звучи, наравно да ћу да гледам да се опуштам, то је јако битно, али не и да превише славим јер је иза угла неко ново такмичење. Ја то свесно бирам, играм овај спорт, немам притисак да наставим од било кога, али имам пуну подршку и то је нешто што ми много значи"", каже Ђоковић.

Упитан да ли себе може једног дана да замисли да буде тренер, рецимо Данила Медведева, када Рус буде имао више од 30 година, Новак се насмијао, али и похвалио великог ривала.

"Мислим, ако бих био његов тренер, не бих имао много посла. Шалим се. Он је један од најбољих тенисера света у овом тренутку, а ако га здравље буде служило, биће у врху годинама и освојиће још слемова. У то нема сумње. Да, видим себе као тренера. Волим стварно овај спорт. Не волим га само онда када побеђујем – волим га када сам са својом децом на терену, када га гледам на телевизији или уживо, и када покушавам да пренесем своје искуство и знање новим генерацијама у Тениском центру Новак којем сам јако посвећен. Трудим се да све што сам урадио и научио пренесем на нове генерације. Знање може да буде клетва, ако га не употребљаваш. Мислим, јесте употребљиво за мене, али шта ћу с тим после, да га носим у гроб и да кажем 'био сам најбољи', а да нико после мене нема те информације из мог живота, филозофије, методологије рада, приступа. Некако сам и раније сам кренуо у све то, док сам још активан тенисер. Никада није касно, а никада није ни рано. За мене је то логичан след ствари у животу, да то пренесем на неког другог. Видим се у различитим улогама у будућности, зашто да не, драго ми је да могу да се развијам и као тренер", закључио је најбољи тенисер свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана