Ђоковић стигао у Високо и играће први пут послије Вимблдона!

ГС
Foto: Танјуг

Новак Ђоковић воли да посјећује Високо и да тамо "пуни батерије", а од сада ће тамо моћи да се спрема и за нове походе на гренд слем трофеје.

Новак Ђоковић је освојио Вимблдон и стигао до 21. гренд слема у каријери, а већ сада је на новом "задатку". Послије пријема пехара од Кејт Мидлтон, упознавања са принцом Џорџом и шампионског бала, уследио је сјајан повратак у Београд.

Српски тенисер је дочекан на балкону, успјех је лијепо обиљежио и на приватној прослави, а већ у сриједу је стигао у Босну и Херцеговину, гдје ће у Високом отворити нови тениски комплекс!

Ђоковић већ годинама уназад воли да сврати у Високо, недалеко од Сарајева, а тако је и овог пута. Новак је више пута истицао да обожава да посјећује "босанске пирамиде", а сада је у Високом спреман и тениски центар у којем ће српски тенисер моћи да тренира пред највеће турнире.

То је у емисији "Јутро" на ТВ Прва открио Семир Османагић, руководилац фондације "Археолошки парк - Босанска пирамида сунца".

"Новак је управо дошао на моје имање. Данас отварамо регионални центар за припреме врхунских тенисера у Високом. Имамо два сјајна терена, први је тврда подлога, а други је шљака у класи Ролан Гароса. То је прави тениски стадион са 1.500 мјеста на првом терену и 600 мјеста на другом", почео је Османагић.

"Створили смо чудо. Новак ће бити јако изненађен. Он је хтио терене за припрему, а добио је стадион. Али добио је оно што је желио - регионални центар гдје ће се у будућности поред свог комплекса у Београду, моћи ослонити на још један диван центар", прича Османагић и објашњава и која је предност овог комплекса.

"Овдје су услови сјајни. Знате, ушће Саве у Дунав, ту је и доста комараца. Код нас комараца нема, 500 метара надморске висине. Послије пораза у Мадриду, Новак је рекао да је тамо виша надморска висина и лотпица иде брже. Ми имамо надморску висину. Дакле, Новак не припада само Србији, он припада читавом Балкану и читавом свијету. Он је сјајан човјек. Човјек је широких интереса, човјек од принципа и узор за многе у свијету."

На свечаној церемонији у сриједу поподне учествоваће и словеначки тенисер Аљаж Бедене, као и Алдин Шектић из Босне и Херцеговине. Османагић је на крају открио и каква је важност Ђоковићевог појављивања.

"Кад је Новак недавно тренирао у Сарајеву једном приликом, 200 малишана је тражило да се упише у школу тениса послије тога", дочарао је Османагић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана