Ђоковић стартује против Кецмановића у 1. колу Аустралијан опена, и данас без одлуке о визи

Танјуг
Ђоковић стартује против Кецмановића у 1. колу Аустралијан опена, и данас без одлуке о визи

МЕЛБУРН- Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић на старту Аустралијан опена играће против земљака Миомира Кецмановића, одлучено је жријебом у Мелбурну.

Свјетског броја 1 у другој рунди чека бољи из дуела измеду Томија Пола и квалификанта, потенцијални ривал у трећој рунди је Александар Бублик, у четвртфиналу Матео Беретини, а у полуфиналу Рафаел Надал.

У другој половини жријеба су Стефанос Циципас и Данил Медведев.

Душан Лајовић играће против Мартона Фучовића, Ласло Ђере против Дениса Шаповалова, а Филип Крајиновић против Дијега Шварцмана.

Жријеба за АО је првобитно неочекивано одложен, непосредно прије обраћања јавности премијера Аустралије Скота Морисона.

Аустралијски медији су дан уочи жријеба најавили да ће најбољи тенисер свијета највјероватније бити депортован. Организатори Аустралијан опена 2022. померили су главни жреб за 75 минута, очекујући да би Морисон могао да каже коначан статус Ђоковића, али се то није догодило, па је жријебом одлучено да Новак, који је први носилац турнира, игра у 1. колу против земљака а Кецмановића.

Министар имиграција Алекс Хок још није одлучио о статусу Ђоковићеве визе, док премијер није коментарисао ситуацију.

Деветоструки шампион АО је у међувремену одрадио четврти тренинг на Род Лејвер Арени.

Морисон је изјавио да ће одлуку о томе да ли ће  Ђоковићу бити ускраћена виза за Аустралију донијети Хок.

-То је питање за министра Хока, он ће о томе одлучити - рекао је кратко Морисон на конференцији за новинаре, не коментаришући ништа више у вези ситуације са Ђоковићем, пренио је „Сиднеј Морнинг Хералд“..
Хок, засад, није донио никакву одлуку, нити се зна да ли ће је донијети.

Премијер Морисон је, уместо о Ђоковићу, причао о ковид ситуацији у Аустралији.

Аустралијски медији јављају да Хок неће ни данас донети одлуку о томе да ли ће укинути визу Ђоковићу, па се тако дилема око наступа најбољег тенисера света на Аустралијан опену и даље наставља.

Извор из савезне владе потврдио је да Хок и даље разматра ово питање и да вечерас по локалном времену неће донети одлуку, речено је „Сиднеј Морнинг Херладу“, а исту информацију је добио и лист „Ејџ“.

„Ејџ“ наводи да ће адвокатски тим најбољег тенисера свијета одмах уложити жалбу, ако аустралијски министар одлучи да га депортује те ће поново ићи на суд, како би суђење почело у суботу, а све се ријешило у недељу, дан уочи старта Аустралијан опена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана