Ђоковић у шоку због пресуде Бекеру: Сломљено ми је срце

ГС
Ђоковић у шоку због пресуде Бекеру: Сломљено ми је срце

БЕОГРАД - “Та вијест ми је сломила срце. Мислима сам уз њега. Он је мој дугогодишњи пријатељ, био ми је тренер три-четири године. Борис је неко кога сматрам блиским и неко ко је много дао допринос мојим успјесима”, рекао је Новак Ђоковић за енглеске медије, наш најбољи тенисер.

Једна од главних вијести ове седмице из свијета тениса дефинитивно је пресуда суда у Лондону која је осудила Бориса Бекера на двије и по године затвора због скривања имовине и кредита вриједних 2.500.000 фунти, како би избјегао плаћање дугова.

Остављена му је могућност да изађе на слободу након половине одслужене казне у случају доброг владања.

Још 2017. године, Бекер је прогласио банкрот, а процес се развлачио пет година и Нијемац је успјевао да одложи коначно доношење пресуде све до ове седмице. Међутим, Дебора Тејлор која је била предсједавајућа у судници није имала милости и некадашњи њемачки тенисер је истог момента морао иза решетака, не поздравивши се ни са женом и дјецом.

Ђоковић је додао да не жели да улази у то шта се дешавало у судници, већ да ће мислима бити уз њега уз наду да ће Бекер успјети да преброди овај период што је лакше могуће.

“Заиста ми је сломљено срце. Мислим, не знам шта више да кажем. Нећу улазити у детаље пресуде, јер нисам у прилици да то урадим, али као његов пријатељ јако сам тужан због онога што му се десило. Нема ту много шта да се каже. Само се надам да ће пребродити овај период у затвору и да ће када изађе моћи нормално да настави са својим животом. Не знам да ли је “нормално” права ријеч, јер ово су ствари које мијењају живот. Поготово када у затвору провиде тако дуго времена”, прокоментарисао је Новак.

Ђоковић се плаши како ће се Бекер изборити са проблемима везаним за ментално здравље.

“Не знам како ће се ствари одвијати по њега. Само се молим за њега. Надам се да ће ствари бити добро у погледу његовог здравља, његовог менталног здравља, јер ће то бити наизазовнији дио”, закључио је Ђоковић, преноси Дневни аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана