Ђоковић: Шокиран сам

Танјуг
Ђоковић: Шокиран сам

АСТАНА - Српски тенисер Новак Ђоковић открио је да му је Рус Данил Медведев рекао да је морао да преда меч полуфинала АТП турнира у Астани због повреде.

Медведев је добио први сет резултатом 6:4. Ђоковић је потом добио други сет у тај-брејку 7:6 (8:6). По завршетку другог сета, руски тенисер је пришао Ђоковићу и саопштио му је да предаје меч.

-И даље сам изненађен зашто је Медведев предао. Изгледао је потпуно добро. Можда се последњих седам, осам поена кретао мало спорије. Искрено сам шокиран. Био сам спреман за борбу у трећем сету. Надам се да повреда није озбиљна. Знам Данила, он је велики борац и не би предао тек тако. Рекао ми је да је истегао примицач. Био је веома неизвестан меч поготово у другом сету. Тужан сам због турнира и свих ових људи који су уживали у борби, али и због Данила што је морао овако да заврши овај меч - рекао је Ђоковић по завршетку меча.

Меч је до прекида трајао скоро 110 минута.

-Играли смо много дроп-шотова када су се лоптице надувале, а њега нисам могао да пробијем. Он је као зид. Био сам у тим ципелама током каријере, када су играчи мислили да не могу да пошаљу лоптицу поред мене. Сада сам видео како изгледа то са друге стране мреже, када играте против неког ко не греши и због кога морате да радите напорно у сваком поену. Услови за игру су много спорији у односу на Израел где сам наступао прошле недеље. Против играча као што је Данил можда нећете добити ниједан бесплатни поен. Тај-брејк је био изузетно узбудљив, а навијачи су се практично ''запалила'' - истакао је најбољи српски тенисер.

Ђоковић ће сутра играти против Грка Стефаноса Циципаса, који је у првом полуфиналу побиједио руског тенисера Андреја Рубљова 4:6, 6:4, 6:3. Српски и грчки тенисер одиграли су девет међусобних дуела у каријери, а Ђоковић води 7:2 у побједама.

-На сваком турниру ми је циљ да играм у финалу. У Астани никада нисам играо. Освојио сам прошле недеље титулу у Тел Авиву, а надам се да ћу и овде. За сада сам скоро па савршен. Ови мечеви су велики тестови. Одиграо сам јуче два напорна сета против Карена Хачанова, као и данас са Медведевим. Сутра ми нико неће поклонити титулу, а нека бољи победи - закључио је Ђоковић.

Финални меч између Ђоковића и Циципаса биће одигран сутра од 14 сати.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана