Ђоковић се огласио о свом PCR тесту

Танјуг
Ђоковић се огласио о свом PCR тесту

МЕЛБУРН - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић демантовао је данас информације објављене у медијима након што му је по доласку у Аустралију одузета, а потом враћена виза, наводећи да је ријеч о „континуирано погрешним информацијама” о његовим активностима и присуству догађајима у децембру, који су претходили његовом позитивном тесту на корона вирус.

-То су погрешне информације које морају да буду демантоване, посебно у интересу ублажавања забринутости јавности око мог боравка у Аустралији, као и да бих појаснио ствари које су штетне и забрињавајуће за моју породицу - написао је Ђоковић у саопштењу објављеном на његовом Инстаграм налогу.

Осврнуо се на изјаву о путовањима унутар 14 дана прије доласка у Аустралију коју је, попут сваког другог путника у Аустралију, требало да испуни прије укрцавања на лет.

Ђоковић је истакао да изјаву о путовању није попуњавао он, него његов тим и да је исто то рекао службеницима за имиграције по уласку у земљу.

-Мој агент се искрено извињава за административну грешку јер је означио погрешну ставку о путовањима пре доласка у Аустралију. То је била људска грешка и дефинитивно ненамерна - поручио је Ђоковић.

Ђоковић је истакао и да је 14. децембра присуствовао кошаркашкој утакмици у Београду, послије које су се, како наводи, појавиле информације да су бројне особе биле позитивне на вирус корона.

-Иако нисам имао симптоме вируса корона, одрадио сам брзи антигенски тест 16. децембра, који је био негативан, а због опреза такође сам урадио и PCR тест истог дана -  додаје Ђоковић.

Сљедећег дана је, како наводи, присуствовао тениском догађају у Београду да би уручио пехаре дјеци, када је одрадио брзи антигенски тест, који је био негативан.

Ђоковић истиче да тада није имао симптоме и да није добио обавјештење о позитивном PCR тесту до краја тог дешавања.

Поручио је да је сљедећег дана, 18. децембра, отказао све своје активности, осим интервјуа за новине „L'Еquipe” у свом тениском центру, истакавши да се на њега „обавезао још раније“, због чега је „осећао обавезу према том интервјуу и није желео да изневери новинара“.

Напомиње и да је за читаво вријеме током интервјуа одржавао дистанцу и носио маску, осим тренутка када су га фотографисали.

Ђоковић је, међутим, признао да је учествовање на интервјуу било погрешно.

-Иако сам отишао кући после интервјуа да бих се изоловао на неопходан период, када сада размислим, то је била грешка и прихватам да је требало да одложим ту обавезу - написао је Ђоковић.

Он је нагласио да је његов тим доставио додатне информације Влади Аустралије да би се разјаснила та ситуација и да више неће коментарисати цјелокупну ситуацију из поштовања према аустралијској влади и процесу који је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана