Ђоковић са седам тениских звијезда прошетао улицама Торина, грађани одушевљени

ГС
Foto: АТП

ТОРИНИ - Новак Ђоковић је по доласку у Торино, гдје учествује на АТП финалу, прошетао градским улицама уз одушевљење великог броја обожавалаца.

Kао и увијек био је спреман да се слика са свима који су то од њега тражили,па је број један у свијету одушевио грађане Торина, преноси РТС.

Након тога је осам шампиона, уједињених на АТП финалу, прошетало заједно испод познатих торинских аркада, дуж Виа Рома, Пјаца Kастело, пјаца Сан Kарло сликавши се са пехаром и направивши тако фотографију за коју медији у Италији кажу да је већ ушла у историју.

Kада су видјели осморицу тенисера који су се, попут холивудских звијезда, прошетали улицама града, пролазници су били у невјерици.

Највише пажње привукли су Беретини, Ђоковић и Стефанос Циципас, док медији подвлаче да се највише забављао управо српски тенисер.

Поред њих ту су били и Данил Медведев, Андреј Рубљов, Александар Зверев, Каспер Руд и Хуберт Хуркач.

АТП је објавио и промотивни видео из Торина, у ком се види како најбољи тенисери данашњице, предвођени Новаком Ђоковићем дефилују градом.

Било је и „пецкања“ између играча, који су се нашалили на рачун Беретинија, као домаћина.

Предњачио је Зверев који је добацивао Матеу да га прогањају сународници, било је коментара и на рачун Јувентуса, као симбола града.

На то је опаску имао и Новак Ђоковић, који је подсјетио остале тенисере да овде има много навијача Торина и да се то не смије заборавити.

Све у свему, снимак одише пријатељском атмосфером и далеко лежернијом причом играча, него кад су дио ове екипе чинили Роџер Федерер и Рафаел Надал уз Новака.

Сада врх чине Новак и Медведев, који имају сјајан однос, што и четвороминутни снимак приказује. Дефиле је направљен уз један дио када је Новак први испред групе, али и други када је Медведев фронтално уз трофеј, што симболизује чињеницу да брани пехар.

На то се чак индиректно осврнуо и Данил Медведев, па су се на снимку појавиле старе фотографије које подсјећају на Рафу и Роџера.

-Уз друштвене мреже, видимо све те слике како је ово изгледало 10 или 20 година раније. Ту су увијек најбољи играчи свијета, неке од тих фотки постану много упечатљивије него друге. Ово је прва година и хајде да видимо како ће ово изгледати и шта ће људи мислити о овоме за 10 година - навео је скромно Медведев.

Циципас који има проблем са руком изјавио је за медије да је за њега привилегија да буде у Торину са свим овим шампионима и да му је рука боље.

Беретини, "лијеп као слика", како пише дневни лист Република, изјавио је да има велика очекивања и да осећа позитиван притисак.

-Торино је лијеп, баш се лијепо ојсећам - изјавио је Беретини.

Зверев, који неће играти само против Беретинија, већ против читавог Пала Алпитур са 15.000 навијача, изјавио је: "Беретини је овде звијезда, свима се допада и сви желе да баш он побиједи".

АТП финале се први пут одржава у Торину, који ће бити домаћин овог турнира наредних пет година.

Руски тенисер Данил Медведев данас је побједом почео учешће на Завршном мастерсу у Торину. Актуелни шампион је у првом колу црвене групе побиједио Пољака Хуберта Хуркача 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Врло добар меч одиграли су Рус и Пољак на отварању турнира. Хуркач, који дебитује на Завршном мастерсу, је био сигурнији у тајбрејку првог сета, да би у наставку актуелни шампион преузео контролу и освојио наредна два сета.

Новак је у групи са Стефаносом Циципасом, Андрејем Рубљовом и Каспером Рудом, а први меч сутра понедељак од 14.00 са Рудом, уз директни пренос на Спорт клубу 1.

Иванишевић

Горан Иванишевић, један од тренера Новака Ђоковића, напустио је Торино и вратио се кући. Разлог за то је тај што му се син заразио вирусом корона.

Ђоковић је првобитно на АТП финале дошао у комплетном саставу, ту су били и Иванишевић и Марјан Вајда. То иначе није случај, јер Новак обично воли да само један од тренера буде са њиме.

Вишом силом, али тако ће бити и сада – уз Новака су Вајда, кондициони тренер Марко Паники и физиотерапеут Улисес Бадио.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана