Ђоковић: Ролан Гарос главни циљ, нисам очекивао "број 1"

Танјуг
Архива
Foto: Танјуг/АП | Архива

МОНТЕ КАРЛО- Радујем се што ћу поново на терен, надам се да нећу остати на шест мечева у посљедњих шест мјесеци. Желим да се такмичим, јасно ми је да ће ми бити потребно мало времена, а Ролан Гарос је главни циљ, рекао је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић уочи старта на Мастерсу у Монте Карлу.

Ђоковић ће сутра започети 365. недјељу на позицији број 1, што је само 12 мање од апсолутног рекорда који држи Штефи Граф, упркос томе што није играо на Аустралијан опену, ни на америчким Мастерсима.

"Нисам очекивао, имао сам и мало среће. Бити број 1 у нашем спорту је највеће достигнуће и покушаћу што дуже да задржим ту позицију", изјавио је Ђоковић на конференцији за медије у Монте Карлу.

Он је додао да му прија што ће играти практично код куће, јер је 10 година становник Монте Карла.

"Одрастао сам на шљаци у Србији и много година сам играо само на њој. Гледајући резултате, то није подлога на којом сам најуспјешнији, иако сам имао велике успјехе. Освајање Ролан Гароса прошле године је најсвјежије сјећање, а турнир у Паризу ће ми бити најважнији на овој подлози и ове сезоне и највећа инспирација", поручио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана