Ђоковић прозвао АТП због "медијског линчовања"

Танјуг
Ђоковић прозвао АТП због "медијског линчовања"

Новак Ђоковић прокоментарисао је свој "сукоб" са телевизијом Еуроспорт.

Ђоковић се после првог кола огласио на Инстаграму љут на Еуроспорт због нетачног извештавања са његовог меча. 

Деветоструки шампион Аустралијан опена је отишао у тоалет на мечу са Робертом Карбаљесом Баеном, док је Еуроспорт у опису снимка ставио: "Новак Ђоковић се успротивио судији и отишао на рану паузу за тоалет". 

Новак је јавно замолио Еуроспорт да убудуће провере добро о чему се ради. Али то није први пут овој телевизији да ради тако нешто када је у питању српски тенисер.

"Било је тенденциозно, видели шта шта десило са 'Еуроспортом', ту сам стављен у позицију да морам да реагујем. Други пут у шест месеци имам тај проблем са 'Еуроспортом', тада сам имао компанију из Лондона да раде дигитал, направили су ружну ствар и ја сам рекао да нећу да радим интервјуе 'Еуроспорту'. Па су ми се извинили, а сада праве сензацију", истакао је Ђоковић послије другог кола АО. 

"Сада су то обрисали и склонили видео, Барбара Шет се извинила, Бекер ми је писао, ја немам ништа против њих, ја волим тај канал, гледам ту скијање читав живот то је феноменалан канал". 

Он је бесан због лоше слике која се тако ствара у јавности о њему. 

"Жао ми је, али у нашој организацији мора да постоји нека врста заштите на време, да неко реагује, ја сам лака мета да будем зликовац тако ме представљају то је за мене нормална појава. Не могу да трпим неправду, не реагујем увек, али данас сам реаговао јер су превршили сваку меру", каже Ђоковић, а преноси "Русија данас", 

"Нико ми се неће јавно извинити, али да ли ће? Они су једни од највећих на свету, требало би да ми упуте јавно извињење. Само приватно су ми то указали, већина људи то не зна, као да сам ја поново неко ко злоупотребљава правила". 

Он се пита зашто на такве ствари не реагују водеће тениске организације. 

"Опет постављам питања зашто АТП или Гренд слем није изашао да објасни ту ситуацију, да сам линчован, стално се понавља та ситуација. Али то се своди на исто, ако смо део овог Тура, мора да постоји подршка одговорност и заштита, ајде сад га ви 'роштиљајте' у медијима...", закључио је Ђоковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана