Ђоковић провео другу ноћ у имиграционом притвору

Срна
Ђоковић провео другу ноћ у имиграционом притвору

МЕЛБУРН - Први тенисер свијета Новак Ђоковић провео је другу ноћ у имиграционом притвору у Мелбурну док његови адвокати покушавају да му осигурају ослобађање и наступ на Отвпореном првенству Аустралије у складу са медицинским изузећем од вакцинације.

Аустралијски министар унутрашњих послова Карен Ендрјус одбацила је наводе српских навијача, укључујући изјаве чланова његове породице, да је тенисер “заробљен” и нагласила да он има право да напусти земљу у сваком тренутку.

Ђоковић, који јури рекордну 21. титулу на грен слем турнирима, приведен је на аеродрому у Мелбурну када је стигао прије два дана.

Поништена му је виза коју је приложио уз медицинско изузеће од вакцинације, а његови адвокати поднијели су приговор. Ђоковић је добио право да остане у земљи док његов случај не буде размотрен пред судом у понедјељак.

“Ђоковић није затворен у Аустралији. Слободан је да оде у било ком тренутку, а Гранична служба ће му то, заправо, олакшати”, рекла је Ендрјусова новинарима.

Аустралијске власти објавиле су да воде истрагу о визама осталих страних играча, пренио је Би-Би-СИ.

Ендрјусова је изјавила да постоје информације које “сугеришу да постоје појединци који су сада овдје, а који не исуњавају услове за улазак”.

Она није прецизирала колико је других играча под истрагом нити о коме је ријеч.

Ђоковићева супруга Јелена објавила је на “Инстаграму” слику њих двоје загрљених на плажи поводом православног Божића, уз поруку да је “једини закон који требамо сви да поштујемо на свакој граници љубав и поштовање за друга људска бића”.

Кирјос подржао Ђоковића

Контроверзни аустралијски тенисер Ник Кирјос подржао је Новака Ђоковића.

Кирјос је познат по томе да не воли Новака Ђоковића и да увијек тражи праву ситуацију да га “поткачи”.

Један од највећих противника најбољег тенисера свијета, сада је стао на његову страну.

Аустралијанац се огласио на друштвеним мрежама:

“Погледајте, стварно вјерујем да треба да се уради нешто. Вакцинисао сам се, због здравља себе и моје мајке, али начин на који ми тренутно владамо Новаковом ситуацијом је лош, јако лош. Погледајте све “мимове”, наслове... Он је један од наших највећих шампиона, али на крају крајева - човјек је. Поступајте боље”, написао је Кирјос на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана