Ђоковић "преварио систем" : Српски тенисер не игра у Америци али је једним потезом направио пометњу

Српска инфо
Foto: инстаграм

Српски тенисер Новак Ђоковић ипак неће учествовати на Индијан Велсу, званично је потврђено скоро 24 сата након што је одржан жријеб за такозвани "пети гренд слем" турнир.

Ђоковић се пријавио за учешће у нади да ће се у последњи час промијенити правила о уласку у Сједињене Америчке Државе за невакцинисане особе, међутим то се није десило и Србин се без поговора повукао.

Ипак, многе је изнервирало што је уопште конкурисао и чекао последњи тренутак да каже “не играм”.

То је посебно био “трн у оку” америчких новинара, иако је Ђоковић имао легитимно право да се нада преокрету у последњи час, а многи су пропустили да примјете и да је српски тенисер заобилазним путем покушао да поремети Надала и Медведева.

О чему се ради?

Ђоковић је на жријебу био други носилац и тако је аутоматски заузео мјесто у другој половини костура, па је тако утицао да Медведев добије теже ривале него што би иначе.

Русу су тако на путу ка финалу Надал и Циципас, али и други опасни тенисери попут: Руда, Синера, Шаповалова, Алкараза, Норија, Баутисте-Ахута, Монфиса, али и увек неугодног Кирјоса који је добио специјалну позивницу за турнир у Индијан Велсу, након сјајне представе на Аустралијан опену.

А са друге стране је ситуација знатно другачија… Ђоковићево мјесто заузео је “лаки лузер” Соуза, па је најбоље рангирани тенисер у том дијелу костура Зверев, док су ту још Беретини, Рубљов, Оже-Алијасим и Карењо-Буста.

Тако је Ђоковић, намјерно или не, направио неизбалансиран жријеб за турнир на којем не учествује.
И то је сасвим легитимно средство борбе…

– Док сам био аутоматски пријављен за Индијан Велс и Мајами, знао сам да је мало вјероватно да ћу моћи да путујем. Потврђено је да се правила неће мијењати, тако да нећу моћи да играм у САД. Срећно онима који играју на ова два сјајна турнира – написао је Новак Ђоковић синоћ у касним вечерњим сатима и тако само изнервирао оне којима се не свиђа што је одлучио да буде на жребу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана