Ђоковић "преслишао" Рубљова за прво мјесто и полуфинале

ГС
Foto: танјуг

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић савладао је Андреја Рубљова 2-0 (6:3, 6:2), у мечу другог кола групне фазе Завршног мастерса у Торину.

Ђоковић је тако остварио и другу побједу максималним резултатом и пласирао се у полуфинале, као први из групе, без обзира на остале резултате и његов меч у последњем колу.

Противник у последњем колу ће му бити Британац Камерон Нори, који је ушао као замјена за повређеног Стефаноса Циципаса, који се у сриједу повукао са АТП финала.

Меч је трајао 68 минута.

Ђоковић је лоше ушао у меч, као и против Каспера Руда. Први сервис је убацио само једном у пет одиграних поена, а сваки поен на његов други сервис освојио је Рубљов. Рус је одмах направио брејк, али је Ђоковић одмах узвратио.

Улоге у другом гему су биле замијењене – Новак је освајао поене на други сервис Руса, који је превише гријешио из форхенда, па је Ђоковић одмах вратио брејк.

У четвртом гему је Ђоковић имао брејк прилику да одмах стигне до велике предности, али је Рубљов добрим сервисом неутралисао ту шансу српског тенисера.

Сваки гем је био напет и у сваком смо видјели 30:30, а квалитет тениса није био претерано висок.

Сет је Новак преломио при резултату 4:3, када је направио притисак на сервис Рубљова и направио брејк после сјајног поена, када је пробио Руса на мрежи бекхенд винером.

Лако је одсервирао у наредном гему за 6:3 и освојио први сет.

У трећем гему другог сета видјели смо прво феноменалан лоб Ђоковића, којим је добио први поен, а затим и један од најбољих дефанзивних поена године.

Рубљов је напао форхендом, погодио ћошак, Новак је вратио форхенд слајсом у сред терена, а када је Рус напао из бекхенда у други ћошак, Ђоковић у проклизавању шаље пасинг шот из бекхенд уз линију и долази до брејк лопте.

Наплатио је тај сјајан поен и дошао до брејка, који је у гему без изгубљеног поена потврдио за 3:1.

Још један брејк прави у седмом гему и рjешава меч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана