Ђоковић: Повреда није озбиљна, сутра идем на победу против Корде

Танјуг
Ђоковић: Повреда није озбиљна, сутра идем на победу против Корде

АДЕЛЕЈД - Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да ће бити спреман за финале АТП турнира у Аделејду и додао да ће покушати да освоји први турнир ове сезоне.

Ђоковић је данас у полуфиналу турнира у Аделејду савладао Руса Данила Медведева 6:3, 6:4, а у финалу ће сутра играти против Американца Себастијана Корде.

Српски тенисер је у финишу првог сета имао проблема са повредом задње ложе.

-Срећом није ништа озбиљно. Да јесте не бих могао да наставим меч. Узео сам медицински тајм-аут и лекове. Успео сам да задржим моментум и нисам дозволио Медведеву да ми одузме сервис. Како је време пролазило моја задња ложа је била све загрејанија и онда је све било у реду -  рекао је Ђоковић послије меча.

Водитељ програма је честитао Божић српском тенисеру, а онда се Ђоковић обратио навијачима на трибинама.

-Срећан Божић свима који данас славе. Хвала вам што сте овде дошли да заједно прославимо. Направили сте сјајну атмосферу вечерас - рекао је Ђоковић, који је доживио овације на трибинама.

Он је потом одговорио на питање да ли се забринуо да би могао да пропусти Аустралијан опен због повреде.

-Не могу да кажем да ми Мелбурн није прошао кроз главу. Али на терену не можете да калкулишете. За мене је сваки меч веома важан, све ћу дати за победу, није важно који је турнир у питању - истакао је српски тенисер.

Ђоковић је у осмом гему другог сета спасао двије брејк лопте.

-Са Данилом никад није лако, морате да миксујете игру, сервисе, позиције, да га натерате да се не осећа комотно. Игра мачке и миша, он је један од најбољих сервера које имамо на свету. Направио је две брејк лопте, понекад морате да ризикујете, некад се исплати, а некада не. Све је ствар тренутка. Нема правила, увек играте онако како се осећате на терену - закључио је Ђоковић.

Српски тенисер ће после Аделејда играти на Аустралијан опену, који ће бити одржан од 16. до 29. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана