Ђоковић: Посао није завршен, биће ватромета емоција

Танјуг
Foto: Танјуг

ЛОНДОН - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да очекује тежак меч у недјељу против Аустралијанца Ника Кирјоса у финалу Вимблдона.

Ђоковић је данас у полуфиналу Вимблдона побиједио Британца Камерона Норија 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Најбољи српски тенисер ће се за седму титулу на Вимблдону борити против Кирјоса, који је до финала стигао пошто се Шпанац Рафал Надал повукао са турнира због повреде.

"Посао није завршен, а једино је сигурно да ће против Ника бити ватромета емоција. То ће бити Кирјосово прво гренд слем финале, сигурно је узбуђен, пошто нема шта да изгуби. Ник има страшан сервис. Нисмо дуго играли, а ја никада нисам узео сет против њега. Надам се да ће сада бити другачије. То је ново финале за мене овдје, искуство би могло да иде мени у корист", рекао је Ђоковић на терену по завршетку меча са Норијем.

Српски тенисер је истакао да није добро почео дуел са Норијем, пошто је изгубио први сет.

"Полуфинале је гренд слема. Имао сам у прошлости много полуфинала на гренд слемовима, али никада није лако изаћи на терен. Камерон није имао шта да изгуби, одиграо је турнир живота. Он је сјајан тенисер, играо је пред својим навијачима и имам много респекта за њега. У другом сету сам имао среће да направим брејк на 4:3, направио је неколико грешака, поклонио ми је пар поена и изједначио сам. Важност меча је утицала", истакао је српски тенисер.

Ђоковић ће у недјељу играти 32. пут у финалу неког гренд слем турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана