Ђоковић поражен на старту "Свјетске тениске лиге"

Tanjug
Ђоковић поражен на старту "Свјетске тениске лиге"

ДУБАИ- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изгубио је данас од њемачког тенисера Александра Зверева резултатом 2:0 (6:3, 6:4) у првом мечу егзибиционог турнира "Свјетска тениска лига" у Дубаију.

  Меч је трајао 66 минута.

Ђоковић је боље отворио први сет и брејком у првом гему остварио предност. Зверев је вратио брејк у четвртком гему за 2:2. Немачки тенисер је наставио да игра агресивно, док је Ђоковић ушао у низ грешака. У осмом гему српског тенисера није служио сервис па је Зверев лако дошао до брејка и потом је одличним сервисом потврдио освајање сета.

У другом сету Зверев је пренио ритам из првог сета. Брејкнуо је Ђоковића у првом гему али најбољи српски тенисер је узвратио истом мјером у наредном гему. Пети гем је пресудио меч пошто је послије још једног брејка Зверев сигурно приводио дуел крају својим сервис гемовима.
"Соколови", тим Новака Ђоковића, поражени су од "Јастребова" укупним резултатом 33:27, пошто су ривали добили и додатних пет поена због тријумфа.
    
Формат такмичења је организован тако да се рачунају освојени гемови у три појединачна меча, тачније у микс дублу, женском, односно мушком синглу.

    Наредни меч Ђоковић игра у среду од 18 часова против Ника Кирјоса.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана