Ђоковић пада на треће мјесто на АТП листи

ГС
Foto: Танјуг

Српски тенисер и уједно најбољи тенисер свијета, Новак Ђоковић, није успио да се пласира у полуфинале другог Гренд слема у години, пошто је поражен од Рафаела Надала у четвртфиналу са 3:1, по сетовима 6:2, 4:6, 6:4, 7:6, чиме ће идућег понедјељка и изгубити звање "најбољег" на свијету.

Ђоковић је на Ролан Гаросу бранио 2000 бодова, пошто је прошле године славио против Стефаноса Циципаса у финалу овог Гренд слема, али му се Шпанац ове године испријечио на путу и тиме му се и осветио за пораз у прошлогодишњем полуфиналу, преноси Телеграф.

С обзиром на то да није успио да одбрани титулу, Ђоковић ће изгубити доста бодова и од идућег понедјељка (13. јуна), он ће бити трећи тенисер на планети! Прва два мјеста ће бити резервисана за Руса Данила Медведева и Нијемца Александра Зверева.

Медведев је већ испао са Ролан Гароса, док је Зверев остао у игри и у полуфиналу ће играти управо против Рафаела Надала. Уколико Зверев успије да освоји Ролан Гарос, он ће од горепоменутог понедјељка засјести на чело АТП листе, оставивши за собом Медведева и Ђоковића,преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана