Ђоковић отворио тениски комплекс у Високом: Ово је посебан дан за тенис у БиХ

ГС
Foto: Анадолија

ВИСОКО - Најбољи српски тенисер и донедавно први рекет свијета Новак Ђоковић данас је стигао у Високо гдје је у послијеподневним часовима свечано отворио нови тениски комплекс у парку "Равне 2" у "Долини пирамида".

Ђоковић је заједно с оснивачем Фондације "Босанска пирамида Сунца" Семиром Османагићем и организовао изградњу овог центра којег чине терени с тврдом и са земљаном подлогом.

-Ово је посебан дан за Високо и тенис у БиХ. Овде смо сви велики пријатељи и знамо се дуги низ година. Хвала што сте дошли да увеличате овај догађај -рекао је Ђоковић на почетку свог говора захвљујући се својим ривалима у предстојећим егзибиционим мечевима - Словенцу Аљажу Беденеу, Хрвату Ивану Додигу те Алдину Шеткићу из БиХ.

Напоменуо је да је посебан осјећај отварање тениског терена који се дешава само једном.

-Драго ми је што сам присутан овдје. Надам се да ћемо вам на овим мечевима донети радост и уживање. Пуно нам је срце да видимо велики број мале деце. Играћемо продужени сет до девет гемова. Терен је савршен, велико хвала Семиру Османагићу. Свака част - додао је Ђоковић, пренио је Кликс.

Новак је подсјетио да је за прављење комплекса било потребно 114 дана.

-Семир и ја смо тада шетали и размишљали да на овом подручју направимо један или два тениска терена која би добро дошла тенисерима да их користе док су у Високом. И ево за 114 дана се направило - поручио је Ђоковић и потом кренуо с припремама за меч против Шеткића.

Присутнима се обратио и Шеткић који се захвалио Аљажу који је јутрос кренуо из Љубљане.

Уочи самог почетка церемоније трибине на једном од терена су биле испуњене до посљедњег мјеста. Међу посјетиоцима су се нашле бројне познате личности.

-Очекујемо да ће Ђоковић све чешће и дуже долазити. Ђоковић је препознао све оно што нуди Парк „Равне 2“. Направљен је као мјесто антистреса, а сада имамо и терене по узору на оне с Гренд Слем турнира. Најбољи тенисер свијета то заслужује. Све оно што он тражи, као човјек принципа и свјетски бренд, овдје има. Сигурно је да ће Високо привући још више свјетски познатих људи. Ове године очекујемо 200.000 људи, а за неколико година пола милиона  - рекао је Османагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана