Ђоковић: Остао сам потпуно без гаса

ГС
Foto: Агенције

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је неочекивано рано завршио такмичење на Мастерсу у Монте Карлу.

Послије пораза од Шпанца Алехандра Давидовича Фокине српски тенисер је открио како се осјећа и какве су му импресије послије тек четвртог меча од старта године.

На питање шта би промјенио на старту сезоне, а да је то у могућности, Новак је био врло јасан у одговору.

"Нема тог 'ако'. Тако је како је. Очигледно сам разочаран што сам изгубио меч на овакав начин. Ипак, нећу стати овде. Наставићу да градим форму за Ролан Гарос. Знате, то је велики циљ у сезони на шљаци. И пре неколико дана знао сам да ће ми требати времена да почнем да се осећам најбоље на шљаци. Историјски, то је увек био случај. Никада нисам играо добро на првим турнирима на шљаци у сезони, али у реду је. То је што је. Морам да прихватим пораз и наставим да радим", каже Ђоковић.

Признао је да је, као и послије сваког пораза, разочаран, jaвља Б92.

"Наравно да сам разочаран. Нико не воли да губи. Сви смо професионални спортисти. То нам је посао. Излазимо на терен и покушавамо да победимо. Да, није ми се допало то како сам се физички осећао у трећем сету. Остао сам потпуно без гаса. Нисам могао да останем у размени са њим. Ако не можете да останете у релију, ако не осећате ноге на шљаци, онда је немогућа мисија. Не допада ми се то, тај осећај који сам имао у трећем сету, али видећу шта је. Идамо из почетка, надам се бољем наредне недеље у Београду", додао је.

Новак не дели импресију појединих новинара да је публика у Монте Карлу, већ на почетку меча, била против њега.

"Да будем искрен, имам сасвим другачију перцепцију од вас. Нисам осетио то да су били протов мене. Заправо, публика је била дивна и лепо су нас прихватили. Навијали су за обојицу, било је добрих поена. Имао је дупли брејк, играо добро. Искрено, имао сам далеко непријатељскије окружење у каријери. Ово је било сјајно. И хвала им што су остали ту сатима", каже Ђоковић.

Током меча, Новак је имао "разговор са самим собом", очигледно је да неким стварима није био задовољан.

"У смислу приче са самим собом, није ми то први пут. То је нормално када сте у мечу нечим фрустрирани. Имате различите реакције. Што се тиче понашања, био сам у реду. Веровао сам да могу да се вратим и добијем меч. Остао сам на терену иако је доста тога ишло против мене у смислу како сам се осећао на терену. Што се тиче игре, физички, био сам далеко од свог најбољег. У таквим околностима потребно је да радите дупло више него нормално. И играо сам против специјалисте за шљаку. Имао је меч на централном терену дан пре. Очекивао сам тежак меч, физичку битку и то је било то. Нажалост, завршио сам недељу рано. Морам да будем оптимиста и да градим форму за Ролан Гарос, где желим да будем на врхунцу игре", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана