Ђоковић остао без финала, Зверев игра за титулу

Г.С.
Ђоковић остао без финала, Зверев игра за титулу

Српски тенисер Новак Ђоковић изгубио је од Александра Зверева 1:2 (6:7, 6:4, 3:6) у полуфиналу завршног турнира у Торину.

Било је јасно од самог старта какав ћемо меч гледати. Зверев је сјајно сервирао и током већег дијела првог сета био на више од 90 одсто освојених поена када убаци први сервис.

Играчи су тешко долазили до прилика за брејк, којих није било све до резултата 5:4, када је Ђоковић имао прву прилику која је уједно била и сет лопта.

Није ју искористио, а потом ни Зверев двије своје, па је сет отишао у тај-брејк. Нијемац је у истом био бољи тенисер и искористио прву сет лопту након тачно сат времена игре.

Исто се пренијело и на други сет. Зверев је невјероватно играо, потпомогнут сјајним сервисом, а уз одсуство дуплих сервис грешки карактеристичних за њега.

Са друге стране мреже, Ђоковић се мучио. Док би Немац своје сервис гемове добијао бези изгубљеног поена, српски ас их је зарађивао на тежи начин.

Међутим, прилика се указала при резултату 4:4 и Ђоковић ју је зграбио. Ипак, не би то био меч свјетског рекета број један када би у лаганом гему потврдио брејк и освојио сет.

Умјесто тога, пропустио је четири сет лопте и тек пету искористио за изједначење.

Тако није могло у одлучујућем сету. Наставило се мучење на Ђоковићев сервис, док је Зверев лагодно узимао своје. Посљедично томе, Нијемац је направио брејк у четвртом гему трећег сета.

Одлучујући гем, након ког се Ђоковић није вратио иако је имао прилику на 2:4, али ју је пропустио.

Зверев ће у финалу играти против Данила Медведева који је савладао Каспера Руда. Руски тенисер је играо у термину од 14 часова и сигруно ће одморнији дочекати финале.

 

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана