Ђоковић одрадио тренинг, АТП поздравио одлуку суда

Танјуг
Ђоковић одрадио тренинг, АТП поздравио одлуку суда

МЕЛБУРН - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић одрадио је тренинг на ''Род Лејвер арени“ у Мелбурну, рано јутрос по нашем времену.

Како преноси АФП, Ђоковић је био прво у теретани, а послије тога је са својим тимом наставио припрему за предстојећи Аустралијан опен на централном терену комплекса.

Аустралијски суд јуче је поништио одлуку федералне владе о укидању визе и депортацији Новака Ђоковић.

Он је пет дана био затворен у хотелу, а јуче послије одлуке први пут се појавио на теренима Мелбурна.

Судија Ентони Кели је оцијенио је да је одлука Аустралије да Ђоковићу укине визу „неразумна“ и наложио је његово пуштање из имиграционог притвора. Истовремено, аустралијска влада је саопштила да још увијек разматра други начин да га депортује.

Најмоћнија свјетска асоцијација у мушком тенису Асоцијација тениских професионалаца (АТП) је поздравила одлуку аустралијског суда којом је Ђоковићу дозвољено да остане у Мелбурну и да се такмичи на Аустралијан опену наредне недјеље.

-Поздрављамо исход јучерашњег саслушања и радујемо се узбудљивим тениским недјељама које су пред нама - наводи се у саопштењу асоцијације,  преноси агенција Ројтерс.

Асоцијација је у саопштењу навела да овај спор око Ђоковићевог медицинског изузећа од вакцине против ковида-19 и повезани догађаји наносе „штету на свим фронтовима”, као и да је ова ситуација нагласила потребу за јаснијим разумијевањем и комуникацијом о правилима.

-Путујући у Мелбурн, јасно је да је Новак Ђоковић вјеровао да му је одобрено неопходно медицинско изузеће како би се придржавао прописа о уласку - наводи се у саопштењу АТП-а.

Додају да је серија догађаја који су довели до јучерашњег судског рочишта нанијела је штету на свим фронтовима, укључујући и Новаковом благостању и припремама за Аустралијан опен.

АТП, се, како наводи Ројтерс, раније нашао на удару критика неких играча јер није стао у Ђоковићеву одбрану.

АТП додаје и да снажно препоручује да се сви играчи вакцинишу, наводећи да је 97 одсто од 100 најбољих играча вакцинисано.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана