Ђоковић не може без вакцине на Ролан Гарос

ГС
Foto: Агенције

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ризикује своју каријеру јер му неће бити дозвољено да присуствује Ролан Гаросу након што је влада пооштрила ограничења због вируса корона.

Према новом правилнику, који ćе ступити на снагу 15. фебруара, потврда о опоравку - која тренутно служи Ђоковиćу да уђе у земљу и присуствује Отвореном првенству Француске - важиćе од четири до шест мјесециТакве мјере ометају Ђоковиćеве шансе да присуствује догађају, јер је тврдио да је био позитиван на ковид-19 средином децембра.

До 22. маја, када је званично планирано да се одржи Ролан Гарос, Ђоковиćу ćе истеćи потврда о опоравку, а он би могао да присуствује догађају само ако одлучи да се вакцинише или поново буде позитиван на вирус у овом року.

Према подацима француског Министарства спорта, за Ђоковиćев случај неćе бити изузетка, јер се вакцинација односи на све грађане и путнике.

"Ово ćе важити за све који су гледаоци или професионални спортисти. И ово је до даљњег. Што се Ролан Гароса тиче, то је у мају. Ситуација се може промијенити до тада и надамо се да ćе бити повољнија. Видјеćемо, али јасно је да нема изузетака", саопштило је Министарство раније ове недјеље.

Раније овог мјесеца, Ђоковић је депортован из Аустралије и забрањено му је да игра на Аустралијан опену јер није испунио критеријуме за вакцинацију против ковид-19 у овој земљи.

Ђоковиćев сљедеćи турнир у Дубаиу заказан је за 21. фебруар. Да би присуствовао овом догађају, Ђоковић ćе морати да обезбједи ПЦР тест прије уласка у Уједињене Арапске Емирате, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана