Ђоковић: Не могу да предвидим реакцију публике, сваки турнир је шанса за историју

Sputnik
Foto: Arhiva

Деветоструки шампион Мелбурна и пети тенисер свинета Новак Ђоковић тренира у Аделејду гдје га очекује прво такмичење у новој години.

На последњем тренингу нашао се у друштву Јаника Синера и тренера Дарена Кејхила, а видио се и са Аустралијанцем Танасијем Кокинакисом.

Новак је поручио да се осјећа добро и да му је драго што је опет у Аустралији.

„Сјајно је вратити се у Аустралију. Ово је земља у којој сам имао много успеха у каријери, посебно у Мелбурну. То је мој далеко најуспешнији гренд слем. Надам се да ће све овог пута бити позитивно. Реакција навијача је нешто што не могу да предвидим, али урадићу све што је до мене да играм добар тенис и да обрадујем публику“, рекао је Ђоковић.

Србин ће у Мелбурну покушати да освоји десети пехар и тиме се изједначи са Рафаелом Надалом по броју гренд слемова (22).
„Циљ је да досегнем врхунац форме у Мелбурну. Ту желим да играм свој најбољи тенис. У овој фази моје каријере, после свега што сам постигао, сваки велики турнир је шанса да испишем историју. Наравно да је то велики изазов за мене, али и мотов је огроман. Не недостаје ми ни мотива ни иснпирације да играм најбоље што могу“, закључио је Новак.
Турнир у Аделејду на програму је од 1. до 8. јануара, док се Аустралијан опен одржава од 16. до 29. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана