Ђоковић након побједе: Тежак меч, овај терен има посебно мјесто у мом срцу

Танјуг
Ђоковић након побједе: Тежак меч, овај терен има посебно мјесто у мом срцу

ЛОНДОН - Био је ово тежак меч - никада раније нисмо играли један против другог, а он је пре неколико недеља добио неке играче из топ 10 или топ пет и освојио турнир у Холандији, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић послије побједе против Тима ван Рајтховена.

-Знао сам да неће бити лако. Са таквим сервисом и таквим талентом може да направи много тога, па ми је било потребно времена да се навикнем на његов ритам - изјавио је Ђоковић и потом констатовао да је добро што је завршио меч прије 23 часа по лондонском времену и "полицијског часа".

Српски тенисер посебно се захвалио легендарној Били Џин Кинг што је одгледала меч до краја, али и што је данас током прославе 100-годишњице "Централ корта" много научио од ње.

-Овај терен има посебно место у мом срцу, када сам гледао први тениски меч то је било на овом терену, када је Пит Сампрас освојио свој први Вимблдон, то ме је инспирисало и тако сам се заљубио у тенис. Сањао сам да једног дана освојим Вимблдон и сада имам ту привилегију, освојио сам га више пута и сваки пут кад дођем осетим колико је посебан, колико је све посебно овде, све је бело и нема реклама, битни су само играчи. Хвала вам што сте овде и што је ово све још лепше - истакао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер наставио је поход ка титули на Вимблдону и пласирао се у четвртфинале побједом над Холанђанином резултатом 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана