Ђоковић након пласмана у полуфинале: Изазивам Роџера на скијашку трку

ГС
Ђоковић након пласмана у полуфинале: Изазивам Роџера на скијашку трку

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић истакао је након пласмана у десето полуфинале Аустралијан опена да не може да буде задовољнији својим наступом, али да резултат меча са Рубљовом није реалан. Присjетио се једног од својих првих гренд слем полуфинала и искористио прилику да поздрави Роџера Федерера.

Новак Ђоковић је побjедом против Руса Андреја Рубљова стигао до десетог полуфинала Аустралијан опена. Након меча српски тенисер је на "Род Лејвер арени" одговарао на питања Џима Куријера и истакао да не може да буде задовољнији својим наступом.

"Играм јако добро са основне линије, волим да играм у овим условима и на овом терену, рекао сам то много пута, ово је дефинитивно најпосебнији турнир и најпосебнији терен у мојој каријери", рекао је Ђоковић.

Истакао је да је морао да се прилагоди условима на терену, пошто је током меча дувао јак ветар.

"Није било толико ветровито када сам се загревао, а онда је одједном почело да дува. Гледаоци можда нису могли да виде, али било је баш тешко. Подбацивање лоптице, сервис... Генерално резултат није реалан, поготово у прва два сета. Било је много тесних гемова, Андреј је сјајан противник, имам велико поштовање према њему. Знао сам какав је план, али једно је замишљати како желиш да играш, а друго је егзекуција на терену", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће у петак у полуфиналу први пут играти против Американца Томија Пола, који је јутрос победио сународника Бена Шелтона. Каже да се са својим следећим противником срео само у свлачионици раније данас.

"Први пут је у полуфиналу гренд слема и игра страшан тенис. Нема шта да изгуби. Има доброг тренера који је дуго на туру. Морам да будем спреман. Морам психолошки да се припремим и онда ћу имати добру шансу да прођем у финале", нагласио је најбољи српски тенисер.

"Био сам повезан на разне машине"

Новак Ђоковић је рекао и да због повреде није тренирао између мечева у Мелбурну.

"Био сам повезан на разне машине. Дао сам све од себе, пробао сам све могуће машине на овој планети да бих опоравио ногу. И ради, настављам даље. Недостаје ми тенис током слободних дана, али је важно бити паметан и мудар са телом у овим условима. Важније је опоравити се и спремити се за наредни меч. Надам се да ћу доћи и до 10. финала у Мелбурну", истакао је Ђоковић.

Српски тенисер се сjетио и једног од својих првих гренд слем полуфинала - на Ју-Ес опену 2007. године.

"Имао сам срећу да добијем тај меч, али сам у финалу изгубио од Роџера Федерера", сетио се Ђоковић и замолио публику у Мелбурну за један велики аплауз за Федерера.

"Заслужио је аплауз. Имао сам невероватне борбе са њим токо мгодина. Недостаје тенису свакако. Видео сам га како се лепо средио за Фешн вик. Видео сам и како скија, желим да га изазовем на једну скијашку трку, али за пар година. Ужива у животу и лепо је то видети. Велики поздрав њему и његовој породици", рекао је Ђоковић, преноси РТРС.

Новак је искористио прилику и да јавно честита рођендан свом физиотерапеуту Миљану и мами Дијани, којој су Ђоковићеви навијачи отпевали и рођенданску песму.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана