Ђоковић након драме освојио први меч у Дубаију

ГС
Ђоковић након драме освојио први меч у Дубаију

ДУБАИ - Новак Ђоковић је остварио прву побједу на АТП турниру у Дубаију, пошто је елиминисао Чеха Томаша Махача са 2:1 (6:3, 3:6, 7:6), тренутно 130. тенисера свијета.

Ипак, до побједе је дошао знатно теже него што је било ко очекивао, јер је изгубио један сет, а имао је и одређених физичких проблема.

Ђоковићу је у једном моменту са трибина стигла "асистенција" у виду одређених таблета које му је послао физио Клаудио Цимаља, који их је спустио са трибина.

Проблем је имао и његов ривал, који је повредио зглоб десне руке на старту трећег сета, али се то није осјетило у његовој игри.

Новаку је ово била први меч након паузе од мјесец дана, када је освојио Аустралијан опен, а очигледно је дужа пауза оставила трага, па му је било потребно вријеме да пронађе праву игру и поприлично се мучио у мечу са незгодним ривалом, који је у једном моменту играо као да је у Топ 10 на свијету.

Ђоковић ће у у наредном колу, већ у сриједу играти против Низоземца Талона Грикспора, а тај меч је на програму већ у сриједу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана