Ђоковић: Надам се да ћу играти у САД,али ако је званично не могу ништа да урадим

Танјуг
Ђоковић: Надам се да ћу играти у САД,али ако је званично не могу ништа да урадим

АДЕЛЕЈД- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да се нада да ће моћи да игра на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, преносе аустралијски медији.

Ђоковић се тренутно налази у Аустралији где игра на АТП турниру у Аделејду.

Он је изборио пласман у четвртфинале турнира, пошто је јутрос савладао Француза Квентина Алиса 7:6 (7:3), 7:6 (7:5). Српски тенисер ће потом од 16. до 29. јануара играти на Аустралијан опену у Мелбурну.

Ђоковић је на конференцији за медије одговарао на питања новинара, који су га подсjетили да би могао да пропусти турнире у САД пошто није вакцинисан против вируса корона.

-Видео сам то, али мислим да још није званично, па када буе онда ћемо причати о томе - рекао је Ђоковић.

Новинари су подсjетили српског тенисера на одлуку америчких власти, које су до априла продужиле обавезу вакцинације за стране држављане пре него што уђу у земљу.

-Aко је званично, онда је то - то, шта могу да урадим? Знате мој став, тако је како је. Надам се да ћу моћи да играм, али ако не могу да идем, не могу ништа да урадим - рекао је Ђоковић. Мастерс у Индијан Велсу биће одигран од 6. до 19. марта, а у Мајамију од 22. марта до 2. априла.

Једва сам прошао, моја игра ипак напредује

 Новак Ђоковић признао је да је једва изборио пласман у четвртфинале АТП турнира у Аделејду.

-Једва сам прошао. Играо је веома квалитетно, пружао сјајан тенис. Сервирао је невероватно, брзо, ударао је лоптицу тако јако. Било је тешко играти против њега и направити брејк. Требало ми је времена да прочитам његову игру. Моја игра дефинитивно напредује, ово је тек почетак. Драго ми је да сам добио оба тај-брејка - рекао је Ђоковић послије меча.

Српски тенисер ће у петак у четвртфиналу играти против Канађанина Дениса Шаповалова, који је 18. играч на АТП листи.    

Ђоковић је побиједио Шаповалова у свих претходних седам дуела. Канађанин је у другом колу био бољи од Руса Романа Сафиулина са 6:4, 6:3.

-Он је један од најкомплетнијих играча на свету. Игра динамично, воли да иде напред на мрежу, феноменално се креће. Неко време нисмо играли, али сада сваки меч постаје тежи и спреман сам за то. Једва чекам тај меч - закључио је Ђоковић.

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана