Ђоковић може да игра на Вимблдону

Срна
Foto: Агенције

ЛОНДОН - Најбољи тенисер свијета највероватније ће моћи да игра на Вимблдону, што значи да ће бити у могућности да брани титулу коју је освојио прошле године, па чак иако није вакцинисан.

Подсјетимо, одавно је познат његов став о вакцинацији који га је на крају и коштао учешћа на овогодишњем издању Аустралијан опена, гдје би такође бранио титулу, али то га није уздрмало и српски тенисер није промијенио став. Штавише, он је изрекао и да је спреман да се одрекне свих трофеја уколико вакцинација буде обавезна. Неки званичници турнира су одлучили да му изађу у сусрет и не траже вакцинацију, па ће тако Србин већ моћи да игра турнир у Дубаију, гдје се тренутно и налази, а осим тог турнира, он ће моћи да игра и у Риму, гдје су га Италијани практично позвали раширених руку.

С друге стране, остављало се питање за потенцијално учешће на Гренд слемовима, Роланд Гарос још није сигуран, јер иако су рекли да ће првобитно моћи, та одлука је повучена и за сада је вакцинација обавезна, те је овај турнир остао под знаком питања, бар у овом тренутку иако до њега још има неколико мјесеци.

Међутим, како ствари стоје, за сада ће Новак Ђоковић моћи да игра и брани титулу освојену на Вимблдону, јер како је истакао Тим Хенман, да ће турнир пратити препоруке Владе ове земље и да ће за учешће на истом бити потребан само антигенски тест, а не и обавезна вакцинација.

Посљедњи гренд слем у години, Ју-Ес опен, поприлично је далеко, па је тешко и просудити шта ће се десити до тада. Како год, Србин и даље има велике прилике да испише нове странице овог спорта и постане најбољи икада, преноси Блицспорт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана