Ђоковић: Мој отац је само рекао "Живјели", остало је лоша интерпретација догађаја

Tanjug
Ђоковић: Мој отац је само рекао "Живјели", остало је лоша интерпретација догађаја

МЕЛБУРН- Видео сам шта се десило са мојим оцем. Он је на том снимку само рекао "Живјели", а све друго је лоша интерпретација догађаја, изјавио је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић.

  Његов отац Срђан подигао је велику прашину у Аустралији након снимка са навијачима са руском заставом и словом "З".
 

-Нисам био свестан шта се десило до синоћ и нисам био срећан кад сам чуо шта се десило  Било је много српских застава около, а отац је као и увек само хтео да изађе у сусрет навијачима и да се слика. Не могу да будем љут на њега јер није било намере. Све је злоупотребљено - изјавио је Ђоковић на конференцији за медије у Мелбурну.

Срећан сам што су родитељи и породица доšли да ме подрже, ми смо прошли роз рат, знамо колико разара и жао ми је што је све ескалирало, додао је Новак.

-Одлука да отац не буде вечерас у мом боксу је заједничка. За недељу и финале још нисмо одлучили, али сигурно је да бих желео да буде на трибинама - истакао је Ђоковић.

На питање да ли му је прошлогодишња депортација додатни мотив уочи финала рекао је да он воли да игра у Аустралији.

-Прешао сам преко тога, немам никакве предрасуде. И даље сам у форми и док год могу да се борим за гренд слем трофеја, имам разлога да наставим даље. Имам подршку, љубав и страст према спорту. Волим тенис, играм га и са сином, нисам се заситиој у тој мери. На финале гледам као на пресудан моменат, приступам му као да ми је последње. Даћу буквално све од себе да победим.    Нема много тајни између мене и Циципаса, играли смо скоро на свим подлогама, мислим да нисмо само на трави - додао је српски ас.
-Сада је мало сазрео, сада је вероватно на врхунцу могућности. Ово је меч његовог живота, игра за гренд слем трофеј и прву позицију на АТП листи. Гледао сам га, играо је добро, али знам како тактички да се спремим за њега. Ето, и ја сам пружао неке од најбољих партија. Спреман сам да идемо до краја, пет сетова - пет сетова. Пет сати - пет сати. Радујем се изазову, ово финале је, с обзиром на нашу форму, очекивано - нагласио је.

У Новаковом боксу била је и докторка Маријана Ковачевић, чиме је практично ријешена мистерија како је санирана повреда задње ложе.

-Не могу да одајем детаље, дошла је пре неколико дана, пре тога сам овде у Мелбурну имао разне третмане и ишао сам до што више стручних лица који би могли да помогну. Досетили смо се и Маријане која је прошла пола света да дође овде, њено присуство и терапије су много помогне и осећам бенефиције тога на терену - поручио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана