Ђоковић: Мари и Кирјос позвани на Српска опен

Г.С.
Ђоковић: Мари и Кирјос позвани на Српска опен

БЕОГРАД - Директор турнира "Српска опен", Ђорђе Ђоковић је потврдио да ће на турниру у Бањалуци играти Борна Ћорић и Јиржи Лехечка, док се надају да би позив могао прихватити и Енди Мари, те Ник Кирјос.

Станислас Вавринка, Гаел Монфис, те сви српски тенисери су раније најавили долазак.

“Ове године је распоред баш натрпан јер су Рим и Мадрид продужени на скоро две недеље.  Ћорић иЛехечка су потврдили долазак, два сјајна играча. Не желим да изланем нешто што није потврђено, преговарао сам са 70 тенисера. Постоје играчи, као на пример Стан Вавринка који није у врху АТП листе, а који је битан играч” – истакао је Ђоковић за Спортал и додао:

“Није тајна да желимо Ендија Марија. Он је неко ко је био члан велике четворке и заиста бих волио да га гледам на турниру, мислим да би то била велика ствар. Ако дође, биће огроман успех. Послали смо упит, на њему је да каже ‘да’ или ‘не’. Нема још пуно времена, али они сви воле да чекају до посљедњег тренутка”.

Такође је причао о могућности да Ник Кирјос заигра на овом турниру.

“Са Кирјосом смо у сталном контакту и он није крио жељу да дође. Још прошле године у марту смо први пут причали и ја сам се изјаснио да желим да га доведем по сваку цијену. Тренутно, тек почиње да тренира и уколико буде у могућности да игра, сигуран сам да ћемо га довести. Само да се опорави и да буде у адекватном стању… Оставићу му и отворену вајлд карту ако треба и отворену позицију ако је то потребно, он је топ 20 играч” – навео је Ђорђе.

Затим је споменуо ствари око организације довођења самих тенисера у Бањалуку.

“Бањалука нема интернационални аеродром на који слеће велики број авиона, а Београд, Сарајево и Загреб су најближи на два-три сата вожње, што није баш идеално и није по стандардима АТП-а, па су они од нас затражили ријешење. Успио сам да обезбиједим два чартер лета, великих авиона са 144 седишта, и организоваћемо директан лет из Нице за Бањалуку. Мислим да ће то бити четвртак или петак. Са аеродрома, играчи ће ићи у хотел или центар, а онда по завршетку Српска опена, с обзиром да квалификације у Мадриду крећу тек у понедељак, они ће се након финала такође чартером запутити у Мадрид” – поручио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана