Ђоковић: Још увијек могу да се носим са млађим тенисерима

Танјуг
Ђоковић: Још увијек могу да се носим са млађим тенисерима

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да му је меч са Стефаносом Циципасом био највећи изазов до сада на Мастерсу у Паризу.

Ђоковић је побједио Стефаноса Циципаса резултатом 6:2, 3:6, 7:6 (7:4) и пласирао се у финале Мастерса у Паризу. Новак је до сада био актер седам полуфинала на овом турниру и све је ријешио у своју корист.

“Феноменалан меч, јако узбудљив. Добро сам почео. Имао сам шансе рано у другом сету, нисам успео да их искористим. Подигао је публику на ноге, енергија се променила. Овакви мечеви много значе, из више разлога за мене у овој фази каријере.”

“ Пре свега да ментално и физички покажм да могу да се носим са млађима. Драго ми је што сам успео да пребродим највећи изазов до сада”, изјавио је седми тенисер свијета.

Ђоковић је прокоментарисао и свог ривала у финалу, преноси Спортклуб.

“Холгер Руне је сјајан момак. Добро је за тенис, покушава све, борац је. Добро се слажемо, тренирали смо заједно много пута у Монаку, познајем му породицу. Имаће сутра тежак посао да ме победи. Добри смо пријатељи ван терена, али свакако желим да победим у финалу”, закључио је Ђоковић.

Меч између Ђоковића и Рунеа је на програму у недјељу од 15 часова. Ово је српском тенисеру 56. финале турнира из мастерс серије.

Новак је рекордер по броју освојени титула на мастерс турнирима. До сада је пригрлио 38 трофеја, други је Рафаел Надал са 36, а трећи Роџер Федерер са 28 титула. 

Ђоковић ће у недјељу имати прилику да се домогне седме титуле у “граду свијетлости”, и одбрани трофеј освојен прошле године. Српски тенисер је иначе рекордер по броју трофеја у Паризу, а уједно и најстарији освајач овог турнира. То је постао још прошле године када је тријумфовао у 34. години.

Србин је једини у историји који је успио да три пута одбрани титулу на овом турниру. То му је пошло за руком 2013, 2014. и 2015 године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана