Ђоковић још ове недјеље на челу АТП листе

Танјуг
Ђоковић још ове недјеље на челу АТП листе

БЕОГРАД - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић започео је данас 373. недјељу на првом месту АТП листе, али већ сљедеће седмице ће доживјети пад.

Ђоковић тренутно има 8.770 бодова, али већ идућег понедјељка ће изгубити 2.000 бодова, те ће пасти на треће мјесто, а најбољи тенисер свијета ће бити Даниил Медведев. На другом мјесту ће се први пут у каријери наћи Алеџандер Зверев.

Роџер Федерер је од данас 50. тенисер свијета, а на наредној АТП листи ће доживјети нови велики пад с обзиром на то да је тренутно повријеђен.

Ђоковић тренутно има 8.770 бодова што је 110 мање него на претходној листи, која је била објављена прије двије недјеље. Српски тенисер биће први на АТП листи још недјељу дана. Ђоковићу ће 13. јуна бити обрисани бодови које је изгубио пошто није одбранио титулу на Ролан Гаросу.

Један од циљева српског тенисера је и да достигне 377 недјеља колико је на челу листе провела легендарна немачка тенисерка Штефи Граф.

На другом мјесту тренутно се налази руски тенисер Данил Медведев са 8.160 бодова. Трећу позицију на АТП листи држи Нијемац Александер Зверев са 7.795 поена, а актуелни освајач Ролан Гароса Шпанац Рафаел Надал је четврти са 7.525.

Потом слиједе Стефанос Циципас, Каспер Руд, Карлос Алкараз, Андреј Рубљов, Феликс Оже-Алијасим и Матео Беретини.

Миомир Кецмановић је задржао 31. мјесто са 1.386 бодова, док је Филип Крајиновић напредовао за осам позиција и сада је 47. играч света са 1.405 поена. Ласло Ђере је на 54. позицији, док је Душан Лајовић 69.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана