Ђоковић избјегао жестоку казну АТП-а

ГС
Foto: Танјуг

Српски тенисер и први рекет свијета Новак Ђоковић избјегао је жестоку казну од стране Асоцијације професионалних тенисера (АТП) и то због тога што је био пријављен за Мастерс у Индијан Велсу иако је знао да неће да наступи због корона мјера које су тренутно на снази у САД.

Ноле је био пријављен и није се на вријеме повукао па је направио малу пометњу у жријебу и то је разлог због чега му је пријетила казна.

Према правилима Ноле је могао да буде аутоматски суспендован на наредном Мастерс турниру и пријетило ми је одузимање поена са Мастерса на којем је највише поена зарадио током претходних 12 мјесеци, а у његовом случају је то Париз гдје је освојио 1.000 бодова.

"Било кој играч који се повуче из главног жријеба АТП Мастерс 1.000 турнира добиће казну и биће суспендован са једног наредног АТП Мастерс 1.000 турнира. То ће бити турнир на коме је играч зарадио највише поена током претходних 12 мјесеци", наводи се у правилнику АТП.

Тенисери могу да буду изузети од казне под одређеним условима, те се Ноле жалио и његови аргументи су уважени и зато неће бити кажњен, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана