Ђоковић: Допада ми се Ибрахимовићева филозофија

гс
Foto: танјуг

Новак Ђоковић ће после тријумфа у Паризу наредне недјеље играти на АТП Финалу у Торину.

Најбољи тенисер свијета ће свакако бити први фаворит за титулу, а уочи одласка у Италију дао је интервју за "Газета дело Спорт".

Он се осврнуо и на два тешка пораза ове године, у Токију на Олимпијским играма и на УС Опену.

"Пораз доживљавам не само као разочаравајућу емоцију, већ и као прилику за ментални раст и јачање карактера, прилику да се извучем из тешке ситуације као човек и да постанем бољи играч него што сам био. Свакако ми је било тешко. Наш ум има важност какву имају физички и технички аспекти игре. Морате бити у стању да разумете како да управљате негативном енергијом на најпродуктивнији начин", поручио је Новак.

У Италији је одувијек имао велики број навијача, нада се томе и у Торину.

"Ово је прилика да се вратим у град у којем сам био само једном, са 15 година, када сам играо јуниорски турнир. Покушаћу да уживам што је могуће више. Срећан сам што се АТП финале игра у Италији, где увек примећујем велику страст према спорту и имам веома посебан однос са навијачима. Наравно, могао бих да кажем да сам имао велике успехе у Лондону у последњих 11 година, али је одлично за промоцију нашег спорта што финале може да се игра у још једној земљи која воли тенис", додао је Ђоковић.

У Италији игра један од његових пријатеља, фудбалер Златан Ибрахимовић.

"Допада ми се његова филозофија, када каже, 'што сам старији, то се осећам млађе'. Он је заиста симбол балканског менталитета, снаге да никада не одустанемо и великог самопоуздања. У томе се препознајем у њему: има менталитет шампиона који поштује друге, али који на терен улази са свешћу о својим квалитетима који произлазе из његове радне етике", закључио је најбољи тенисер свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана