Ђоковић ће моћи да игра на "Ролан Гаросу"

Срна
Ђоковић ће моћи да игра на "Ролан Гаросу"

ПАРИЗ - Први тенисер свијета Новак Ђоковић имаће могућност да игра на Отвореном првенству Француске касније ове године чак и ако није вакцинисан против ковида 19, изјавила је данас француски министар спорта Роксан Марасино.

Француска не забрањује невакцинисаним људима да уђу на њену територију, али је увела стриктне рестрикције за оне који нису имунизовани.

Марасино је рекла да ће протоколи Међународне тениске федерације на великим турнирима за невакцинисане играче важити за улазак у Француску и учешће на "Ролан Гаросу", који почиње у мају.

Док се омикрон сој вируса шири све више у свијету, расте фрустрација јавности према невакцинисаним људима у Француској и на другим мјестима.

Предсједник Емануел Макрон изјавио је ове седмице да жели да узнемири невакцинисане тиме што ће им отежати животе, да би их мотивисао да се вакцинишу.

Ђоковићу (34) није дозвољено да уђе у Аустралију на основу визе са медицинским изузећем од вакцинације и тренутно се налази у имиграционом притвору. Његов случај биће размотрен пред судом у понедјељак, 10. јануара.

Први тенисер свијета одбија да обзнани свој вакцинални статус, а јавно је критиковао обавезну имунизацију. Он није објавио на основу чега је добио медицинско изузеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана