Ђерона и Илић: Против Норвешке за прво мјесто у групи

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је послије жреба за Европско првенство да Србија мора да се бори за прво мјесто у групи са селекцијом Норвешке.

Поред Норвешке, ривали у групи 3 биће Словачка и Финска.

"Против Норвешке нас чекају двИ изузетно тешке утакмице, али наш циљ се зна, а то је једно од прва два места у групи и пласман на Европско првенство. Са Словачком смо играли пријатељски сусрет прошле године, тако да нам је противник познат. Прву утакмицу са њима играмо у Словачкој у октобру, а у посљедњем мечу у квалификацијама ћемо их угостити у Србији. Финска нам је најмање позната селекција. Велики број њихових репрезентативаца игра у Коксу, екипи која игра Лигу Европе. Што се жреба тиче и ривала које смо добили, сматрам да можемо бити задовољни, али прије квалификација за Европско првенство морамо се посветити утакмицама са Словенијом у баражу за Свјетски шампионат", рекао јеЂерона.

Капитен репрезентације Србије Немања Илић такође је задовољан жребом, а у први план истиче квалитет Норвежана.

"Они су годинама уназад у врху светског и европског рукомета и сигурно су фаворити за прво мјесто у групи, али то не значи да ћемо се унапред предати. Пробаћемо да им помрсимо планове како би нам био олакшан жреб за првенство", рекао је Илић.

Капитен "Орлова" сматра да је Србија квалитетнија од Словачке и Финске.

"У новембру прошле године смо одиграли пријатељски сусрет против Словака и победили са 11 голова разлике, тако да њих свакако морамо да савладамо. Мислим да смо фаворити и у утакмици са Финском и да ту не смије бити никаквог изненађења. Ову групу морамо да прођемо и наравно да ћемо се борити за прво мјесто", закључио је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана