Дјеца из Републике Српске гости Књажевца: Камп одушевио малишане

Дарко Драгичевић
Дјеца из Републике Српске гости Књажевца: Камп одушевио малишане

КЊАЖЕВАЦ - Министарство за дијаспору Републике Српске организовало је сјајан рукометни камп на којем учествује око 80 младих спортиста из Републике Српске.

Циљ пројекта који се одржава већ неколико година је јачање веза између Србије и људи у дијаспори, а ове године гости кампа били су рукометаши из Републике Српске. Иначе учешће на кампу је било бесплатно, а промотор је био прослављени репрезентативац Ратко Николић.

Дјеца узраста од 10 до 16 година радила су у Књажевцу под будним оком сјајних тренера. Координатор кампа био је прослављени тренер Слободан Једоксић, са дјецом је радио кондициони тренер у А репрезентацији Србије и помоћник Тонија Ђероне Предраг Рајковић.

Затим су ту били тренер голмана РК Шамот и тренер голмана кадетске репрезентације Србије Иван Ђорђевић, тренер млађих селекција РК Шамот Марко Ђорђевић.

- На овогодишњем кампу учествује преко 70 малишана из Невесиња, Источног Сарајева, Зворника, Бијељине, Брчког, Брода, Приједора и Новог Града који имају заиста сјајне услове. Камп поред спортског има и едукативни карактер, дјеца се друже са вршњацима и додатно се образују. Имају сјајне тренере, тако да не сумњам да ће много напредовати и научити о рукомету, али и упознати Зајечарски округ. Реакције учесника кампа су заиста сјајне и захваљујемо Ратку Николићу који је промотор кампа, министру за дијаспору Ђорђу Милићевићу, као и граду Књажевац на свему што су урадили, јер се наша дјеца осјећају као код куће - истакла је Звјездана Недић.

Поред спортског камп има и едукативни карактер. Дјеца из Републике Српске посјетила су музеј Тимочке крајине, као и Стару планину. У оквиру седмодневног боравка у Србији млади рукометаши активно учествују у разноврсном спортско-рекреативном садржају и имају прилику да се кроз интеракцију са вршњацима из матице боље упознају са богатом културом, традицијом и историјом земље.

Рад у кампу организован је у пет тематских цјелина кроз интерактиван индивидуални и групни облик.

Предавања

Осим спортских активности учесници кампа учествују и на едукативним радионицама и трибинама, гдје разговарају са истакнутим спортистима  о битним темама за развој спортске каријере, као што су исхрана, опасност и штетност допинга, значај психолошке припреме, утицај електронских медија и друштвених мрежа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана