Ђанлука Вијали хитно пребачен у болницу због погоршаног здравља

ГС
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Бивши италијански фудбалски репрезентативац Ђанлука Вијали хитно је јуче пребачен у једну лондонску болницу, пошто му се погоршало здравствено стање, преноси италијанска "Газета дело спорт".

Вијали (58) је због рака панкреаса хоспитализован у Лондону, а прошле недјеље је поднио оставку на све функције у стручном штабу италијанске репрезентације, пошто жели да се посвети само лијечењу тешке болести.

Легендарном италијанском фудбалеру рак је откривен 2017. године.

"Послије дугих и тешких преговора са мојим докторима одлучио сам, надам се привремено, да одступим са свих функција у италијанској репрезентацији. Циљ ми је да употребим сву своју физичку и менталну енергију како би ми се тело опоравило у овој фази болести. Надам се да ћу што пре да се вратим како бих могао да уђем у нове авантуре", написао је прије недјељу дана Вијали на друштвеним мрежама.

Вијали је у каријери играо за Кремонезе, Сампдорију, Јувентус и Челси. За репрезентацију Италије наступио је на 59 утакмица и постигао је 16 голова.

После играчке каријере тренирао је Челси и Вотфорд, а стручном штабу италијанске репрезентације прикључио се 2019. године, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана