Дио управе ОКК Борац не одустаје од смјене

Милан Зубовић
Дио управе ОКК Борац не одустаје од смјене

Бањалука - Након што је пропао још један покушај смјене предсједника Управног одбора ОКК Борац Ненада Игњатића и тренера Бојана Божића, дио управе то ће покушати на новој сједници Скупштине, која је заказана за вечерас.

Иако помпезно најављена, Скупштина клуба из Бањалуке није завршена, а чланови овог тијела разишли су се након што су усвојили дневни ред и необавезно разговарали. Криза управљачких структура дрма бањалучки клуб посљедњих седмица, јер поједини чланови управе и Скупштине нису задовољни радом Игњатића и Божића па су жељели да их смијене, а то су биле главне тачке дневног реда, мада до расправе није дошло.

- Усвојили смо дневни ред, али сједница није одржана због супротстављених ставова, па нисмо били за то да одлуку доносимо прегласавањем те смо нову сједницу Скупштине заказали за петак (вечерас) од 18.30 часова. Постоји могућност додавања нових тачака дневног реда као и именовања нових чланова Скупштине - рекао је члан управе Ненад Барош.

Једна струја у клубу поднијела је чак и кривичну пријаву против Игњатића због тога што је, по њиховом мишљењу, самовољно и без сагласности осталих чланова управе дао исписницу кошаркашу Арсенију Вучковићу те је клуб остао без 6.000 марка обештећења. Такође му се замјера што није спровео одлуку осталих чланова управе и смијенио тренера Божића због лоших резултата. Ово је довело клуб у одређену пат позицију, јер иза струје која жели промјене стоји већина спонзора, али она нема већину у Скупштини. С друге стране Игњатићу није јасно зашто је поднесена кривична пријава против њега док је уговор Вучковићу истицао за два мјесеца.

- У Борцу сам 20 година и увијек сам радио у интересу клуба, као и сада. Проблеми у функционисању управе постојали су и прије, па су онда одлучили да смијене тренера, па нису успјели у томе, а онда су се накачили у вези са одласком Вучковића. Он је сам писмено затражио раскид уговора и ранијом одлуком тренера није био дио екипе. Не планирам да одем јер сада када смо нешто направили други хоће да се окористе - рекао је Игњатић.

Пласман

За то вријеме Борац се бори за мјесто у плеј-офу Прве лиге Републике Српске и послије 19 одиграних утакмица држи треће мјесто на табели са 15 побједа и четири пораза па су велики изгледи да са те позиције уђе у доигравање, гдје ће највјероватније одмјерити снаге са другим Соколцем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана