Динко Пељто са шестом различитом екипом изборио наступ у Лиги БиХ: Велемајстор за финала

Милан Зубовић
Динко Пељто са шестом различитом екипом изборио наступ у Лиги БиХ: Велемајстор за финала

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Кошаркаш Динко Пељто специјалиста је за увођење екипа у виши ранг, а искусном плејмејкеру то је пошло за руком шест пута.

Садашњи члан Будућности БН постао је шампион Републике Српске, а раније је Лигу БиХ изборио са Промом, Босном, Вогошћом, Спарсима и Какњом, а при томе скупио четири титуле МВП-а финала.

- Има ту нешто што тешко могу да објасним. Јави се нека доза адреналина и баш добро одиграм финале - рекао је мало кроз шалу, мало кроз збиљу расположени Пељто који је на четири утакмице финалне серије плеј-офа Прве лиге Републике Српске против Славије просјечно биљежио 13 поена.

Екипа из Бијељине по први пут постала је шампион Српске што је највећи успјех од оснивања 2006. године. Резултатом 3:1 у серији Будућност је стигла до титуле, а четврти меч ријешен је у драматичном финишу (72:75). Гости нису одустајали ни када су губили са 19 поена разлике у трећем периоду.

 - Било је врло напето и осјетила се спортска тензија, а пресудио је чисти карактер и индивидуални квалитет нашег тима. Знали смо све о њима, као и они о нама. Били су борбенији и носила их је атмосфера са трибина. Ипак, у завршници смо имали више мирноће, искуства и концентрације да окренемо резултат, али генерално и цијелу серију. Играчима Славије мало су се стегле руке у завршници што смо ми искористили. Били су бољи током 36 минута и не би било незаслужено да су побиједили у овом мечу - истакао је Пељто.

Његов тим био је велики фаворит у доигравању мада су морали да уложе много труда на путу до титуле. Поражени су у првој утакмици, а потом су добили наредне три.

- Кад си апсолутни фаворит и људи мисле да ћеш се прошетати до трофеја јер они гледају имена на папиру, а све је много комплексније. Када смо повели у првом мечу чинило се да ће све ићи једносмјерном улицом, али су они показали карактер и имали “луђачку” енергију. Финална серија била је спектакуларна и четири утакмице одгледало је 6.000 људи чиме се не могу похвалити ни много бољи тимови у вишим ранговима. Овиме се кошарка вратила на велика врата након лошег периода узрокованог пандемијом вируса корона - изјавио је Пељто.

Другу утакмицу финала означио је као пресудну.

- До финала смо везали 16 побједа и када смо елиминисали Дрину у полуфиналу чинило се да нећемо ни морати изаћи на паркет јер смо се већ тада осјећали као шампиони. Због тога смо изгубили прву утакмицу, остали без предности домаћег терена, а чекала нас је утакмица у Источном Сарајеву пред 2.000 навијача. Славија је добила на самопоуздању и да смо изгубили тај меч не бисмо стигли до титуле. Та гостујућа побједа била је кључна за нас - казао је Пељто.

Прослава и останак

Титулу су прославили и увелико планирају одморе док је Пељто потврдио да ће и наредне сезоне бити члан екипе.

- Остајем у тиму. Добили смо информацију да ће екипа остати на окупу уз минималне промјене уз два појачања и вјерујем да ћемо играти запажену улогу у Лиги БиХ јер већ сада имамо потребан квалитет док је и клуб на стабилним ногама - рекао је Пељто који је убацио 18 поена у четвртом мечу.

Харис Ћуревац постигао је 24, а Миливоје Божовић 20 уз 15 скокова. Код домаћина Филип Његовановић убацио је 18, а Дарко Дамјановић 16 поена и имао 14 скокова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана