Дијабате: Партизан ће се борити до краја за титулу у Суперлиги Србије

Tanjug
Foto: Starsport

БЕЛЕК - Фудбалер Партизана Фусени Дијабате изјавио је данас да ће се "црно-бели" борити да освоје титулу у Суперлиги Србије.

  Фудбалери Партизана се тренутно у Турској припремају за наставак сезоне у Суперлиги Србије и Лиги конференција.
    "Црно-бели" се тренутно налазе на другом мјесту на табели у домаћем шампионату са 10 бодова мање од првопласиране Црвене звезде.
    "У домаћем првенству ћемо се борити до краја, јер ако освојимо титулу - играћемо у Лигу шампиона, што је добро за Партизан и све нас. Што се тиче Европе, желим да прођемо Шериф и одемо што је даље могуће. Уколико будемо успешни у оба такмичења, биће то добро за све у клубу. Борићемо се, фокусирани смо и морамо да победимо Црвену звезду!", рекао је Дијабате, преноси званични сајт клуба.
    Партизан ће 16. фебруара гостовати Шерифу у првом мечу шеснаестине финала Лиге конференција.
    "Осећамо се веома добро, иако много радимо. Мало сам уморан, али припреме теку у правом смеру. Добар је хотел, добри су терени, одлична је атмосфера. Све је супер и срећан сам због тога. Никада нисам тренирао овако напорно, само је у Енглеској слично, али је овде теже него било где. Надам се да ћемо након овога 'убити' све у наставку сезоне, морамо то да урадимо", навео је фудбалер Партизана.
    Дијабате је рекао да се он и његова породица у Београду осјећају као код куће.
    "Ово је лепа земља. Људи су гостољубиви. У слободно време идем у 'Галерију', тамо ми прилази доста деце да се сликају са мном. Такође, мој брат овде похађа школу и веома му је лепо. Волео бих останем овде, потписао сам на три године, а ако ми понуде продужетак сарадње - остаћу још! Српски фудбал је доста тежак, јер се игра доста снажно. Такође, понекад и терени на којима играмо нису добри као наш, па је и то још једна отежавајућа околност. У Француској и Енглеској, доста више пажње се придаје тактици. У Турској је слично као у Србији, али мислим да је овде најтеже играти", изјавио је Дијабате.
    Он се присетио првог "вечитог дербија" са Црвеном звездом.
    "Био сам изненађен кад сам одиграо први дерби. Он је важан свима у граду, сви су ту, атмосфера је одлична. Било је доста притиска, али утакмица са Звездом је као неко велико финале и желимо да играмо што више таквих утакмица", истакао је Дијабате.
    Партизан ће четвртог фебруара у 20. колу Суперлиге Србије гостовати Напретку у Крушевцу.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана