Десни бек Деан Шешић стигао у Пулави: Азоти жели у Европу!

Дарко Драгичевић
Десни бек Деан Шешић стигао у Пулави: Азоти жели у Европу!

ПУЛАВИ - Десни бек Деан Шешић наредне сезоне наступаће за екипу Азоти Пулави у првенству Пољске.

Одличне партије које је Шешић пружао у Сјеверној Македонији нису прошле незапажено па ће каријеру наставити у још квалитетнијем такмичењу. Бањалучанин ће бити замјена за  Бориса Живковића који је прешао у Фленсбург.

Пољски тим је сматрао да је Шешић адекватна замјена за сјајног рукометаша.

- Азотију је недостајао десни бек јер је њихов досадашњи члан Живковић отишао у Бундеслигу и менаџер ми је понудио уговор. Лако смо се договорили о сарадњи, јер су амбициозан клуб. Тако да сам потписао уговор на једну плус једну годину. Први утисци о клубу су одлични. Сјајно сам прихваћен. Имају нову халу у којој се налази све што нам је потребно за рад. Ту су сауна, теретана и све клупске просторије - истиче Шешић.

Клуб жели да  ове године направи боље резултате него што је то био случај у прошлој.

- Амбиције клуба су да се избори пласман у Европу, што екипа није успјела да уради прошле године те да се направи корак ка врху у првенству Пољске. Прошле сезоне су поражени у мечевима у доигравању за Европу иако су водили у серији и то их је баш разочарало. Ове сезоне не желе да направе исту грешку. Због тога ћемо већ од понедјељка почети са радом, тако да вјерујем да можемо испунити клупска очекивања - додао је стамени десни бек.

Овај рукометаш је током каријере већ играо у Словенији, Француској, Сјеверној Македонији тако да је навикао на промјене средине.

- Пулави је мали град и дјелује баш лијепо, а како сам тек стигао полако га упознајем. Биће времена за упознавање. Људи су веома љубазни. Близу је Лублин док је Варшава на сат и по.  Дошао сам овдје са супругом тако да ће ми бити лакше да се привикнем на град и брзо адаптирам. Имали су већ играча из БиХ који су оставили одличан учинак, надам се да ћу и ја њиховим стопама - додао је Шешић.

Првенство Пољске у рукомету почиње 31. августа.

Претходници

За овај тим је у историји већ наступало неколико репрезентативаца БиХ. Тако су у пољском тиму наступали између осталог бивши играч Борца Марко Панић, затим репрезентативац БиХ Никола Прце, а на клупи је био и бањалучки тренер Драган Марковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана