Десни бек Деан Шешић и даље остаје у Охриду: Македонци луди за рукометом

Дарко Драгичевић
Десни бек Деан Шешић и даље остаје у Охриду: Македонци луди за рукометом

БАЊАЛУКА - Долазак у Македонију био је прави избор, истакао је десни бек Деан Шешић који и наредне сезоне остаје у Охриду.

Његов тим је прошлу сезону завршио на шестој позицији, а дуго се борио за мјесто које доноси излазак у европска такмичења. Ипак у финишу сезоне остали су без жељеног резултата.

- Остали смо без Европе у два посљедња кола. Вардар и Тиквеш су одиграли неријешено два кола прије краја што нама није одговарало па смо и поражени у посљедњем колу. Сигурно нам је то било разочарење јер смо вјеровали да у финишу можемо изборити Европу - истакао је Шешић.

Ипак, на личном плану лијеви бек и те­ како може да буде задовољан. Била је ово сезона његове пуне афирмације.

- У клубу на мене озбиљно рачунају. Били су веома задовољни мојим партијама тако да смо још у јесењем дијелу сезоне продужили уговор на обострано задовољство. И нови тренер Стевче Алушовски озбиљно рачуна на мене и то ми је само подстрек да се што боље спремим за нову сезону у којој ће циљ бити излазак у Европу - додао је одлични бек.

Шешић признаје да је изненађен квалитетом македонске лиге те да су дворане одлично попуњене.

- Македонска лига је одлична, веома квалитетна и рукомет је у овој земљи у великој експанзији. Клубови доста улажу, игра много младих талената тако да сам презадовољан. Оно што ме посебно импресионира јесте публика. Утакмице су одлично посјећене. Ми смо готово цијелу сезону имали пуну халу и у просјеку око 2.500 гледалаца. Посебно је изражен локални ривалитет, тако да су на примјер мечеви Охрид - Струга веома посјећени. Ове године је било сјајног рукомета, а на крају је Пелистер прекинуо владавину Вардара - истакао је Шешић.

Разлог за то је улагање државе преко рукометног савеза. Наиме, клубови добијају новац за све веће успјехе.

- Македонија има сјајан систем у којем награђује клубове. Тако прва четири мјеста доносе новац, као и број домаћих играча те репрезентативаца које има клуб. Сваки добар резултат у Европи се такође награђује и све је заиста одлично уређено. Клубови су мотивисани да направе што бољи резултат како на домаћој тако и европској сцени и рукомет је веома популаран - поручио је на крају Бањалучанин.

За њега неће бити пуно одмора јер ускоро почиње с радом како би старт припрема и нову сезону дочекао потпуно спреман.

Бојанић пуно помагао

Шешић истиче да се брзо снашао у новом клубу.

- Одлично сам примљен у клубу. Ту је био и Владимир Бојанић с којим сам играо у Словенији, а сад је дошао и Берин Бркић. Град је заиста прелијеп, клуб одлично организован, а атмосфера у тиму сјајна. Екипа је на окупу и ван терена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана