Дерби сезоне: Борац хвата прикључак

Д.Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Пред рукометашима Борца је можда и утакмица сезоне. Бањалучани у дербију 18. кола првенства БиХ на свом паркету дочекују Извиђач (20 часова) с жељом да побједом ухвате прикључак за шампионом.

Тренутно Извиђач је лидер са 26 бодова из 15 мечева, док је Борац на другом мјесту са 22 бода из 16 дуела.

Тренер Ирфан Смајлагић изузетно цијени ривала али истиче да све зависи од његовим играча.

- Слиједи нам прави дерби дуел двије првопласиране екипе у којем имамо шансу да ухватимо прикључак. Ривал је веома избалансиран , дуго су на окупу и ту су млади играчи жељни доказивања. Имају свој стил игре. Ипак често то говорим, али мене највише интересује како да свој тим доведемо у оптимално стање. За овај дуел нам је потребно да будемо дисциплиновани у игри, стрпљиви свих 60 минута ако желимо да славимо . Очекујем напредак у нашој игри- рекао је Смајлагић.

Након побједе у првом дуелу тренер Извиђача Тони Чолина је својом изјавом “пецнуо” ривала. У Борцу не размишљају о томе као о додатном мотиву.

- Искрено своје играче учим да на обраћају пажњу на било шта осим на своју игру. Не придајемо пажњу ничему ван паркета, тако да нам не треба додатни мотив осим жеље да одиграмо што боље и славимо у дербију - истакао је Смајлагић.

Играчи такође желе да побједом врате неизвјесност у шампионат.

- Јако добро смо радили у протеклој седмици. Извиђач воли да игра веома брзо, по мени су једна од најшколованијих екипа у БиХ. Очекујем прави дерби, добру подршку с трибина и да урадимо све како би славили у овом мечу- истакао је Никола Маливојевић.

Недим Хаџић такође добро познаје противника.

- Њихова највећа предност је уиграност. Годинама су на окупу , имају свој систем. Спремили смо се добро за дерби , знамо шта нам је радити и покушаћемо све то с тренинга да покажео на паркету како би дошли до побједе. Надам се и доброј подршци с трибина-поручио је Хаџић.

Поред дуела у Бањалуци пажњу ће привући и меч у Невесињу гдје домаћа Херцеговина дочекује Слогу и тражи бодове за опстанак у лиги БиХ. Парови 18. кола: субота: 17. часова: Вогошћа - Слобода, 19. часова: Криваја - Грачаница, Леотар - Чапљина, Херцеговина - Слога, Маглај- Коњух, 20 часова: Борац - Извиђач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана