Денвер декласирао Клиперсе, Јокић одличан

Г.С.
 Денвер декласирао Клиперсе, Јокић одличан

Тим Денвера убједљиво је надиграо ЛА Клиперсе са 122:91 на свом терену, а иако није био најефикаснији играч у побједничком тиму српски центар Никола Јокић је одлично допринио сјајној тимској игри своје екипе.

Већ од почетка меча домаћини су преузели вођство, а потом само увећавали предност до коначне убједљиве побједе којом су се попели на врх табеле Западне конференције изједначени са тимом Мемфиса.

Денвер је демонстрирао сјајну тимску игру у којој је готово десет играча имало двоцифрен шутерски учинак, захваљујући чему је Никола Јокић могао да у игри буде нешто краће него обично.

Одиграо је само 25 минута и дао значајан допринос тимској ефикасности јер му је само једна асистенција недостајала за нови дабл-дабл учинак.

Меч је завршио са 12 поена уз девет асистенција и шест скокова, по чему је био тек шести играч свог тима, али је на старту дао драгоцјен допринос за постизање сигурне предности коју је тим потом само увећавао.

У побједничком тиму је скоро десет играча имало двоцифрен шутерски учинак, а уз Јокића предводили су их Џамал Мари са 18, Нејшон Хиланд са 16, Влатко Чанчар са 15 и Арон Гордон и Зеке Нажи са по 13постигнутих поена.

На другој страни, индиспониране госте предводили су Норман Пауел са 13 и Мозес Браун са 12 поена и 10 скокова.

Денвер се сада са 25 побједа и 13 пораза изједначио са Мемфисом на првом мјесту табеле Запада и покушаће да побједом у мечу са Кливлендом који слиједи осигура прву позицију.

На сличан начин убједљиву побједу синоћ је славио и Бостон, али на гостовању у Даласу са 124:95 чиме су приредили својеврсно изненађење.

Иако није био уобичајено ефикасан, није погодио ни једну тројку из чак шест покушаја и посљедњу четвртину провео на клупи, Лука Дончић је опет био најефикасннији у свом тиму, али им то није много помогло да избјегну пораз.

На гостовању је славила и Јута надигравши Хјустон са 131:114, а до побједе их је рекордом каријере водио Лаури Марканен.

Финац је убацио чак 49 поена, од којих 18 већ у првој четвртини када је јута повела са 31:23.

Домаћини си нису предавали и успијевају да изједначе у другој четвртини, па чак и да преузму вођство у трећој четвртини.

А онда су гости у финалној четвртини поново појачали темпо и дошли до коначне побједе.

На листи стријелаца иза сјајног Финца у побједничком тиму били су Малик Бизли и Џордан Кларксон са по 19 поена.

У пораженом тиму најефикаснији је био Џејлен Грин са30 поена, а пратили су га Кевин Портер са 23 и Алперен Шендгун са 20 поена и 14 скокова.

Утакмице НБА лиге:

Далас - Бостон 95:124
Орландо - Мемфис 115:123
Хјустон - Јута 114:131
Денвер - ЛА Клиперс 122:91

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана