"Делфини" против Шпаније за бронзу на СП

Г. С.
"Делфини" против Шпаније за бронзу на СП

ФУКУОКА - Ватерполисти Србије неће се борити за златну медаљу на Свјетском првенству јер су доживјели пораз од Грчке у полуфиналу резултатом 7:13 (2:3, 0:3, 3:3, 2:4) док ће у утакмици за треће мјесто играти против Шпаније.

"Делфини" нису имали снаге да се изборе са ривалом који се показао као крупан залогај у овом тренутку и изборио је своје прво финале СП чиме су осигурали наступ на Олимпијским играма у Паризу идуће године.

Изабраницима Уроша Стевановића остаје утјешно мало финале са "црвеном фуријом" која је у другом полуфиналу поражена од Мађарске са 11:12. Сусрет за треће мејсто на распореду је у суботу од 6 часова. Биће то нова борба Србије за бронзу коју је посљедњи пут освојила 2017. године што је уједно била посљедња медаља на СП.

Грци су контролисали игру и резултат током свих четвртина и у једном тренутку водили са седам голова разлике што довољно говори о односу снага у базену. Српски ватерполисти нису имали среће, па су чак пет пута погодили пречку и више од осам минута нису успели да постигну погодак у тренутку када се меч ломио и када су Грци успјели да направе предност.

Најбољи код Србије, која је на шампионату у Фукуоки уписала неколико великих побједа, били су Никола Јакшић и Страхиња Рашовић са по два гола. Најефикаснији у побједничком тиму били су Константинос Какарис и Стилијанос Агриропулос са по три гола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана