Дел Потро завршио играчку каријеру

Танјуг
Foto: Агенције

БУЕНОС АЈРЕС- Аргентински тенисер Хуан Мартин Дел Потро поражен је на старту турнира у Буенос Ајресу од земљака Федерика Делбониса 6:1, 6:3 и тако завршио каријеру.

Дел Потро се вратио на терен послије двије и по године паузе због повреде, а како је раније најавио хтио је да тачку на играчку каријеру стави на терену.

"Много сам уложио да се вратим, али немам снаге да наставим. Превише сам патио, морам да ставим здравље у први план, да доведем живот у ред. Ако успијем да ријешим проблема са кољенима, ко зна, можда покушам да се вратим још једном", изјавио је емотивни Аргентинац који није могао да сакрије сузе у финишу меча.

Највећи успјех у каријери остварио је освајањем УС Опена 2009. године, када је у финалу побиједио Роџера Федерера, а укупно је освојио 22 титуле.

Навијачи у Србији највише ће га памтити по томе што је два пута спријечио Новака Ђоковића на путу до медаље на Олимпијским играма - побиједио га је у мечу за бронзану медаљу у Лондону 2012, као и на старту олимпијског турнира у Рију 2016. године, када је стигао до финала и освојио сребро.

Најбољи "ренкинг" било му је треће мјесто у августу 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана